lördag 30 september 2006

The Darkness: Ny trailer



Trailer för The Darkness. Ett spel producerat av Starbreeze (2:18)

Att kalla detta för en ny trailer är att ta i; det har bara lagts till en liten snutt på slutet av den som kom tidigare.

Ny sajt: The Darkness is spreading

Tidigare inlägg om The Darkness och Starbreeze och The Darkness Nyheter om Starbreeze hittar ni på starbreeze.info

2face Idibia: African Queen




Musikvideo med 2face Idibia: African Queen (4:36) Text / Lyrics

2face Idibia, eller Innocent Ujah Idibia som han egentligen heter, är i dag en av de allra populäraste artisterna i Nigeria. Efter en tid tillsammans med R&B/Hip hop gruppen Plantashun Boyz släppte han förra året sitt första soloalbum, som blev en stor hit. Bara i Nigeria har skivan sålt i över två miljoner exemplar.

Vid MTV Europe Music Awards förra året blev han tilldelad priset för "Best African Act". Han har även mottagit flera andra utmärkelser, bland annat KORA Award, som är en afrikansk motsvarighet till den amerikanska musikindustrins Grammy.

Besök 2face Idibias hemsida Lyssna på Afican Queen som mp3

fredag 29 september 2006

Om upplysningstanken

"Blindheten för de politiska följderna av religiös fundamentalism skadar de rörelser i den muslimska världen som kämpar för humanistiska värden. Många av dem är sekulära. Kvinnorörelsen är en av de viktigaste motståndskrafterna, och samtidigt den mest förbisedda.

Att dessa röster inte hörs och deras storlek inte syns beror inte bara på det inhemska förtrycket utan också på den västerländska synen på den muslimska världen som en enhetlig gruppering."

Upplysningen riskerar bli en historisk parentes
Artikeln, som publicerades i dag på Expressen.se, är undertecknad av författaren och journalisten Arne Ruth och nio andra intellektuella.

Attendo Care anklagas för vanvård

"En döende man låg nedkletad med avföring på en vårdavdelning i Uppsala under så lång tid att det torkade fast vid kroppen.När mannen slutligen togs om hand hade han så svåra smärtor att man först tvingades ge morfin för att kunna tvätta honom. Ett dygn senare avled han."
Upsala Nya Tidning, 28 september 2006

"Attendo Care ett av Sveriges absolut största företag inom vård och omsorg. Under de femton år som gått sedan starten 1987 har företaget också hunnit bli ett av de mest utskällda."
SuntLiv.nu, 30 augusti 2004

"Sedan vi på Attendo Care fick vårt första uppdrag 1988 har vi envetet arbetat för att förbättra vården och omsorgen i Sverige. Idag är vi Nordens ledande vård- och omsorgsföretag och erbjuder våra tjänster till en rad kommuner i Sverige, Danmark och Norge."
Attendo Cares hemsida

onsdag 27 september 2006

786 (seven 8 six) feat. Aman: Dua



Musikvideo med 786 (seven 8 six) feat. Aman: Dua (4:48)

Besök gruppens hemsida

Här kan du lyssna på flera korta smakprov från deras senaste skiva Straight Path Recension av Straight Path

tisdag 26 september 2006

Tidskriften Minaret

Idé- och kulturtidskriften Minaret har utkommit med tre nummer och behandlar främst islam och muslimer i Sverige och Europa, med tonvikt på religionsfilosofi, mystik, ockultism, litteratur, musik och konst.

Så här skrev Catrin Ormestad i Upsala Nya Tidning om tidskriftens första nummer:

Med Minaret har Sverige till slut fått sitt första ordentliga forum för svensk-muslimsk kultur, skriver imamen Abd al-Haqq Kielan i ledaren, och efter att ha läst det första numret är man böjd att hålla med. Tidskrifts-Sverige har utan tvekan fått ett spännande och nödvändigt tillskott.

Läs mer om tidskriften Minaret på chefredaktörens hemsida
_______________________

Jag vill även rekommendera ett besök på bloggen Café Exposé som enligt bloggarens beskrivning behandlar "muslimsk mystik, tidlösa gnistor och populärkulturella betraktelser."

måndag 25 september 2006

Muslimsk anti-terrororganisation

Organisationen skriver på hemsidan att deras syfte är

To reveal the true and ample doctrines of Islam, and expose the contempt these terrorists hold for the spiritual essence of our religion. These terrorists and their ungodly way are the ones responsible for making Islam an easily marked target in the eyes of the world, as well as causing Muslims to be the subject of criticism before the world community.

Hemsida: noterror.info



Kampanjfilmen ovan uppges visas på flera arabiska tv-kanaler.

söndag 24 september 2006

Ramadan

Den muslimska fastemånaden började igår. Fazeela Zaib, 23, är muslim och ska fasta under ramadan. Under tiden bloggar hon för SvD.se

"Det är en andlig energikick, som en nytändning, man fyller på sina andliga batterier. Men många muslimer som inte är praktiserande fastar också, det är mer av en tradition än något annat. Man får en stark koppling till sina rötter helt enkelt", säger Fazeela Zaib i en artikel i SvD.se

Black Stalin fyller 65 år

Black Stalin är en av calypso-/socamusikens giganter. Han föddes 24 september 1941 i San Fernando, Trinidad, och fyller således 65 år i dag. Debuterade 1959 och still going strong. På hans 60-årsdag publicerades denna artikel

Discografi och några musiksnuttar

Sångtexter: Burn Dem och Caribbean Unity

Biografi

(oldies soca) Blac...

(oldies soca) Blac...

Amr Diab: (Habibi) Nour Alain



Musikvideo med Amr Diab: (Habibi) Nour Alain

Besök Amr Diabs hemsida där du bland annat kan se och ladda ner ett stort antal musikvideos. Alla sångerna från hans över tjugo album kan avlyssnas i sin fulla längd.

Sverigedemokraternas lögner

Sverigedemokraten Mats Thuresson, som fick en plats i Simrishamns kommunfullmäktige, kommenterade sitt uttalande i veckan om att en miljon muslimer i Sverige lever på bidrag:

"Man ska ljuga så det låter sannolikt" Dagens Nyheter, 23 september

"Gör lögnen stor, gör den enkel, fortsätt berätta den och så småningom kommer de att tro på den."

Adolf Hitler

Vad har Sverigedemokraterna i garderoben?

onsdag 20 september 2006

Fredrik Reinfeldt som nazist



Fejkad video med Fredrik Reinfeldt som nazist (0:45)

Moderaternas partisekreterare kommenterar:
Det har passerat alla anständighetens gränser

Kortfilm: Export Tripoli




Kortfilm av av Philipp Mühlbauer: Export Tripoli (4:35)

Besök Philipp Mühlbauers hemsida

Skåne, rasism och sverigedemokraterna

Att gnälla på invandrare är en mental sjukdom. Det är en djupt störd skitsnackarkultur som gör folk dumma, slöa och elaka. Som effektivt stoppar reformer och som dödar den förnuftiga politiska debatten.

Jag har aldrig mött en så öppen och rå och folklig rasism som i Skåne. Jag har aldrig upplevt en så djävulsk ryktesspridning om smårån, butiksstölder och slagsmål. Jag har aldrig varit på ett ställe där så många fega kräk så tvångsmässigt förolämpar folk med annan hudfärg.

Ur ledare i Expressen 2006-09-19

Se även video från Förenta Nationerna (FN)

lördag 9 september 2006

Brats



Wikipedia om Brat

Anna Krzymowska - Kristdemokraterna



En liten "första intrycket"-reflektion över filmen: Svenska flaggor och stridsflygplan. Medverkande bankdirektörer, företagare, chefredaktörer, jurister och allt vad det nu var, presenterades med namn, ålder, titel och röst. Men när det visades bilder på arbetare hade de varken namn eller röst - tycktes mest vara med som någon slags "utfyllnad".

Ytterligare valfilmer med Anna Krzymowska Hennes hemsida

fredag 8 september 2006