söndag 30 mars 2014

tisdag 18 mars 2014

EU och den europeiska muren



En dokumentärfilm om hur EU betalar den marockanska säkerhetstjänsten för att de med brutala metoder ska stoppa afrikanska migranter som försöker ta sig till Europa.

- De gör som nazisterna gjorde mot judarna under den första fasen; framställer afrikaner som kriminella och ondskefulla för att kunna använda maximalt våld mot dem.

torsdag 13 mars 2014

Prestigefyllt pris till Starbreeze och Josef Fares

)

BAFTA Game Awards, ett av spelbranschens mest prestigefyllda pris, tilldelades igår Brothers - A tale of two sons Spelet är utvecklat av Starbreeze, efter idé och under ledning av filmregissören och spelfantasten Josef Fares.

söndag 9 mars 2014

Aja Monet - estradpoet



Vet ni vem Aja Monet är? Jag visste det inte tills för några timmar sedan. Nu har jag ägnat ett par timmar åt denna amerikanska estradpoet. Jag har sett flera videos, besökt hennes vansinnigt långsamma blogg, läst dikterna You make holy war och Limbo, lyssnat på ljudfiler och kollat in lite googlade bilder

Jag lovar, hon är värd att uppmärksammas.

Framstående kvinnor från Marocko



Den här videon laddades upp på Tuben igår, på den internationella kvinnodagen, och presenterar ett antal framstående marockanska kvinnor verksamma inom olika områden.

lördag 8 mars 2014

Sveriges största moské ska byggas i Linköping



- Vi vill att moskén ska bli störst och bäst i Sverige och anpassad till nordisk stil. Den blir unik, säger Ali Haji, ordförande i Islamiska förbundet, till Corren

Loke Nyberg: Schyssta killens sång


"Jag är den schyssta killen. Jag du vet den där promillen
av oss män som faktiskt inte bara glor på dina bröst."

måndag 3 mars 2014