tag:blogger.com,1999:blog-22026596.post5296234974574967257..comments2023-12-08T09:55:56.431+01:00Comments on Svarten: Årets bokrea: Mina förhandsbeställningarSvartenhttp://www.blogger.com/profile/13003566316692878014noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-22026596.post-7269879521403186292012-02-08T23:30:24.094+01:002012-02-08T23:30:24.094+01:00Jan
Jo, det där med matboksterminologi är inte he...<b>Jan</b><br /><br />Jo, det där med matboksterminologi är inte helt lätt; koka upp under lock och omrörning. När locket ligger på?<br /><br />Och att fransmännen har mage att kalla maskrossallad för <i>pisse au lit</i> (=pissar i sängen) förhöjer inte min respekt för det franska köket.<br /><br />Förresten, jag hade en tonårskompis som var född i Lit i Jämtland. När han visade upp sitt pass i den franska tullen låg tullarna dubbelvikta av skratt - Född: Säng.Svartenhttps://www.blogger.com/profile/13003566316692878014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22026596.post-54369011117827533172012-02-08T22:18:55.402+01:002012-02-08T22:18:55.402+01:00Beror mest på att skriftspråket är så obegripligt ...Beror mest på att skriftspråket är så obegripligt så jag måste läsa sidorna om o om igen.<br />*Lägg smöret i pannan?!?<br />(rinner ju bara ner i ögonen)<br />*Vänta tills vattnet slutat prata?!?<br />(jag hör inte ens att vattnet börjar prata)<br />*Vänd försiktigt ned smeten i pannan?!?<br />(se ovan???)<br />Salta efter smak?!?<br />(om man skall salta EFTER smakning, smakar det ju inte salt när man smakar)<br />Så där stod det i var o varannat recept, jag bläddrade o bläddrade men blev inget klokare.<br />Till slut började bladen falla isär och nu vet jag inte vilken sida som hör till vilket recept.Janhttp://emtehed.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22026596.post-80622642609999639562012-02-08T19:24:01.471+01:002012-02-08T19:24:01.471+01:00Jan
Men är det verkligen du som har läst sönder d...<b>Jan</b><br /><br />Men är det verkligen du som har läst sönder den?Svartenhttps://www.blogger.com/profile/13003566316692878014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22026596.post-886256691307039862012-02-07T23:12:22.906+01:002012-02-07T23:12:22.906+01:00Jag har en sönderläst kokbok
"Lätt att laga, ...Jag har en sönderläst kokbok<br />"Lätt att laga, gott att äta"<br />Innehåller recept från värdens alla hörn.<br />Se Majsans blogg:<br /> <br />http://majsanlagar.blogspot.com/2011/09/latt-att-laga-gott-att-ata.htmlJanhttp://emtehed.blogg.senoreply@blogger.com