torsdag 1 november 2007

Blåbärskriget



Trailer för filmen Blåbärskriget (1:11)

Blåbärskriget är en skröna - en rövarhistoria om en grupp bärplockare som blir lurade av uppköparen, och beslutar sig för att stjäla tillbaka de bär som dom inte fått betalt för.

Två unga polacker tar initiativet till bärstölden och möter under sin flykt med ett ton ruttnande blåbär ett Sverige som inte liknar den officiella bilden av landet.

Det här är en berättelse på två plan. På det övre samhällsplanet finner vi rävspel, tjuvjakt och ett politisk trixande med aktieförsäljning, bluffavtal och planer på att sno åt sig EU-bidraget på 50 millioner.

På det nedre samhällsplanet har vi bärplockarna som med nya allierade startar sökandet efter både skatten, kungariket och ljuv hämnd. Och allt som finns att tillgå är ett ton ruttna blåbär.

Texten ovan är från filmens hemsida

Hela filmen finansierad av privata medel. Från produktionsbolag som gått in med lite större summor till färghandlare som sponsrat med några burkar färg. Sammanlagt ligger budgeten på 7 miljoner kronor, vilket kan jämföras med de 20 miljoner som en genomsnittlig svensk film kostar.

Filmen kommer mestadels att kunna ses på landsbygden, dit den distribueras digitalt. Den kommer att gå upp på cirka 50 platser i Sverige, i nedlagda Folkets hus, gamla biografer och dylikt. Helt utan inblandning från SF eller Svensk bio.

Läs mer i Sundsvalls Tidning

Inga kommentarer: