fredag 28 december 2007

"Palestinian Territory, Occupied"

Tittade alldeles nyss på min besöksstatistik och upptäckte att en av de senaste besökarna hittat till bloggen genom en sökning med google.co.il (Israel). Sökorden var meccah seven 8 six 786 Enligt statistikprogrammets detaljerade upplysningar fanns besökaren i Beit Hanina, som hemland uppgavs "Palestinian Territory, Occupied".

Jag gjorde en sökning på Beit Hanina och fick över 30 000 träffar. Kyrkans Utlandshjälp stöder utbildning av unga i Palestina och skriver att "Den isoleringsmur som Israel har byggt i trakten kring Beit Hanina har förlängt resorna för elever och lärare från Västbanken med många timmar. Dessa hinder drabbar i praktiken fyra av fem elever och lärare."

Mike Odetalla är en "Hanini" (någon som kommer från Beit Hanina) och har en egen hemsida "dedicated to the people of Palestine and particularly to the person who has had the greatest influence in my life, my Palestinian mother."

Jag hittade även bloggande svenskar som befann sig i Beit Hanina, Jerusalem. Vad jag ser, hör, tänker och gör... samt Sommar i Jerusalem av två tjejer som hade varsin praktikplats på en palestinsk människorättsorganisation.