fredag 23 maj 2008

Ökänd nazist angriper Uppsala Pride

Uppsala Pride, som började igår och pågår tills på söndag, angrips av den ökände nazisten Dan Berner På en nazistisk hemsida beskriver Berner deltagarna i kulturfestivalen som "perversa människor" med "mentala och sexuella handikapp" som framkallar "illamående hos normala människor".

Han skriver även ut fullständiga namn och adresser på två av festivalens arrangörer. Artikeln avslutas med att det ännu inte är känt om nazisterna kommer att arrangera någon motaktion.

Berners angrepp på Uppsala Pride kommenteras flitigt av hemsidans besökare. Se nedan en av de senaste kommentarerna, som publicerades igår kväll.

Dan Berner har tidigare dömts till sex års fängelse för dråp. Efter att DNA-bevis lagts fram erkände Berner 2003 att han med 26 knivhugg dödat en 59-årig man 1994. Han har även dömts till två månaders fängelse för hets mot folkgrupp efter en föreläsning 1997 vid Umeå universitet.

Berner har ett långt förflutet inom den nynazistiska rörelsen och uppges vara den person som i början av året tog initiativet till att starta en nazistisk aktivitetsorganisation i Uppsala. Organisationen har ett nära samarbete med Nationaldemokraterna. Enligt uppgift är även Kristofer Lines, som år 2000 dömdes till 12 års fängelse för ett knivdråp i Hollywood (USA), med i organisationen. Lines avtjänade sitt straff i Sverige och är frisläppt.

Inga kommentarer: