onsdag 29 oktober 2008

McCains mobb



För första gången någonsin har jag med stort intresse följt valrörelsen i USA. Tidigare har jag tyckt att det i stort sett inte hade någon betydelse vem som blev vald till president, politiken blev ändå i grunden den samma. Den här gången tycker jag att det åtminstone finns en det-minst-dåliga-alternativet-kandidat.

Det demokratiska nomineringsvalet av presidentkandidat var en utdragen rysare mellan Clinton och Obama. Och nu presidentvalet. Före den första tv-debatten var läget ungefär 50-50 mellan Obama-McCain, men efter varje debatt ökade stödet för Obama. Några veckor före valet visade flera väljarundersökningar en 10-procentig ledning för demokraternas kandidat.

När McCain inte lyckades få stöd för sin politik återstod bara ett alternativ - smutskastning. I kommentarer på bloggar och i diskussionsforum har McCains mobb spytt galla och gång på gång upprepat lögner om Obama. Det har varit en riktig obehaglig kampanj som fått näring ur både McCains och Sarah Palins många vettlösa uttalanden.



Pastor Rod Parsley var en av dem som tidigt uttalade sitt stöd för John McCain, men drog senare tillbaka det. Han tyckte förmodligen att McCain var alldeles för hovsam.

Inga kommentarer: