onsdag 10 december 2008

Pizzakungen gör nya rekordförsök

Sacha Rajkovic, ägare till
Pizza King i Ängelholm, har länge arbetat hårt för att sätta Sverige på pizzakartan. I fjol fick han stor uppmärksamhet i media när han försökte komma in i Guinness rekordbok genom att baka och försöka sälja världens dyraste pizza, Mozzarellapizzan Victoria. Den kostade då 20 000 kronor och innehåller bland annat 22 karats guld. I dag är priset 25 000 kronor. En kock i Skottland, Domenico Crolla, var emellertid stråt vassare och lyckades sälja en pizza för cirka 26 5000.

Men Sacha är inte den typ av person som ger upp. Icke. Igår var ett filmteam från Guinness på plats i Ängelholm för att dokumentera ytterligare två rekordförsök.

I det första försöket gällde det att sträcka ut en ordinär pizzadeg så långt som möjligt. I det andra försöket skulle en av hans kunder sätta nytt rekord i att så snabbt som möjligt äta en pizza med en diameter på 30 centimeter och en vikt på minst 348 gram.

Pizzan som skulle användas vid rekordförsöket hette Queen of Ladonia och hade skapats av Sacha i samarbete med konstnären Lars Vilks. Det gällande rekordet var på 1 minut och 45 sekunder. Queen of Ladonia blev dock diskvalificerad eftersom det i regelboken stod att pizzan bara fick innehålla deg, tomatsås och ost. Försöket fick göras med en annan pizza.

Hur det gick? Läs ett reportage i HelsingborgsDagblad

Klicka nedan vid "Etiketter" för fler bloggposter om pizza.

Inga kommentarer: