fredag 6 februari 2009

Yusuf Islams musikal Moonshadow färdig

Yusufs stövlar från videon Boots & Sand

Yusuf Islam är nu färdig med arbetet på sin musikal Moonshadow. Den grundar sig på hans gamla hit-sånger som till exempel Morning has broken och Wild world.

I samband med prisutdelningen den 15 februari av WhatsOnStage Theatregoers Awards kommer smakprov ur musikalen att framföras av Siobhán McCarthy. Siobhán medverkade i originaluppsättningen av Mama Mia!, hon har också haft roller i Chess, Les Miserables, Evita, Jesus Christ Superstar och andra musikaler.

Premiären på Moonshadow äger rum i Northampton i juli. Om den blir framgångsrik kommer uppsättningen att flyttas till de klassiska teaterkvarteren i Londons West End.

Yusufs nya skiva är på väg till skivdiskarna. På hans hemsida får vi veta att videon (producerad av Bob Dylans son Jesse) till den första singeln, Boots & Sand, snart är färdig att släppas.

Yusuf håller också på att spela in en ny skiva för sitt gamla skivbolag Island Records, som gav ut hans två storsäljande och kritikerhyllade album Teaser and The Firecat och Tea for The Tillerman.

Inga kommentarer: