måndag 9 november 2009

Nahide - estradpoet från Uppsala

Att jag gillar estradpoeter, som jag föredrar att kalla dem, har jag nämnt i tidigare inlägg SM i poetry slam 2010 arrangeras här i Uppsala 12-15 maj på Reginateatern Uttagningstävlingar har pågått under hela hösten på gamla anrika Ofvandahls konditori, som under många år varit stadens främsta arrangör av poetry slam-kvällar. I onsdags, 4 november, var den sista uttagningskvällen innan Grande Finale den 2 december då laguttagningen till SM äger rum.

Eftersom jag arbetade på kvällen i onsdags hade jag tyvärr ingen möjlighet att närvara (och ser nu att jag även arbetar 2 december. Grrr!). När jag tidigare i dag tittade in på bloggen Spokenmind (som finns med på länklistan Muslimer som bloggar) läste jag ett inlägg som gratulerade Nahide till segern i onsdags. Det var tydligen första gången hon var med och tävlade som estradpoet. Via en länk i inlägget klickar jag mig till Nahides blogg

Särskilt mycket om Nahide som person får jag inte veta genom att läsa hennes profil; hon är 23 år och pluggar i Uppsala, samt att hon är "a lover not a fighter. But I will fight for what I love". Men bloggen innehåller mängder av hennes underbara dikter och där får ni verkligen möjlighet att lära känna henne. Jag vill inte försöka mig på att recensera och analysera dikterna, det är jag helt enkelt inte kompetent till. Däremot vill jag å det varmaste rekommendera er att läsa dem.

Jag vet att det låter lite klichéaktigt att skriva; "henne får vi säkert höra mer ifrån framöver", men den här gången känns det verkligen relevant att använda den formuleringen. Så - upptäck, Nahide.

3 kommentarer:

spokenmind sa...

Svarten. Jag vet inte mycket om dig men en sak är säker: Vi delar samma smak vad gäller poesi!
Kul att du gillar det Nahide skriver, hon är guld värd.

Jag jobbar också den 2 december men kommer att ta ledigt för att åka till Uppsala, det är helt klart värt det. Det kommer att bli himla bra! Hoppas att alla de tävlandes uppträdanden kommer ut på nätet sen, så att du inte missar hela kalaset.
Maj nästa år återstår också...
Ha det gott! :)

aGape sa...

WOW! Svarten! Jag vet inte heller vem du är, men du dök upp som Svarten mitt i natten!

...Jag vet inte vad jag ska säga egentligen, jag är helt överväldigad över denna enormt upplyftande feedback! Jag kan inte tacka tillräckligt för dina vänliga ord. Sitter här i ett vindstilla uppsala och drunknar i tacksamhet över alla fina ord som blivit tillägnade mig idag. Tack! Från djupet av mitt hjärta Tack! Hoppas på att jag kan återgälda denna enorma vänlighet en vacker dag.
/ Nahide

Svarten sa...

spokenmind

Jag får nog sikta in mig på SM-dagarna under maj. Men det vore väldigt kul om någon filmade Grande Finale och lade ut det på nätet.

aGape

Jag vet inte heller vad jag ska säga...Jag blir liksom lite generad över så många översvallande ord.

Jo, förresten, nu vet jag.
Lycka till 2 december och på SM 2010!