måndag 25 januari 2010

Rasister, terrorister och kristdemokrater

Imamen Abd al Haqq Kielan säger till tidningen Dagen att han inte förstår varför muslimer söker sig till socialdemokraterna och vänsterpartiet. Själv önskar han att fler av dem tog sig en titt på kristdemokraterna (KD). Han önskar dock att KD kunde vara mer uppkäftiga, humanisera den borgerliga politiken, mer framhålla religionen och driva en stark familjelinje. Han tror att Maria Larsson skulle vara en bra partiledare för KD och bättre få fram kvinnofrågor och jämställdhetsdebatten. Själv har Kielan sagt att "det är tveksamt om kvinnor bör ha rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet".

På Mohamed Omars blogg finns det också personer med politiska drömmar. Omar himself har deklarerat att han planerar starta ett antisemitiskt antisionistiskt parti.

En besökare på Omars blogg tycker det vore en god idé att ordna en "konferens i Sverige där vi åtminstone gör ett tappert försök att ena alla 'reaktionära' krafter – muslimer, nationalister, antisionister, kristna". Omars vapendragare Lars Adelskogh kommenterar: "Där föll visdomsord från Dina läppar. En dylik konferens är en intellektuell och moralisk nödvändighet." Lasse Wilhelmson tycker också det där med en konferens låter bra.

Den kommenterande bloggbesökaren blir så exalterad över Adelskoghs och Wilhelmsons stöd att han genast  drömmer vidare:

"Tänk er en konferens med runt 1000 deltagare och där nationaldemokraternas ledarskikt sitter tillsammans med al Shabab och lyssnar ivrigt på ett tal och där unga muslimska kisar står i kö för att få köpa böcker av Nordiska Förlaget eller liknande. I bakgrunden står ett gäng lirare från Vaken.se och dricker kaffe, småpratar lite med en aktivist eller två från något kristet konservativt nätverk."

Ordföranden i Somaliska riksförbundet, Farah Abdisamad, sade för ett par veckor sedan till Sveriges Radio:

– Al-Shabab är jättefarliga, en radikal terroristgrupp som är kopplad till al-Qaida och som har övertagit den södra delen av Somalia.

Redigerat
Missa inte Cherins kommentar till inlägget.

6 kommentarer:

Jonathan Leman sa...

I Vilket inlägg fann du den här kommentaren?

"Tänk er en konferens med runt 1000 deltagare och där nationaldemokraternas ledarskikt sitter tillsammans med al Shabab och lyssnar ivrigt på ett tal och där unga muslimska kisar står i kö för att få köpa böcker av Nordiska Förlaget eller liknande. I bakgrunden står ett gäng lirare från Vaken.se och dricker kaffe, småpratar lite med en aktivist eller två från något kristet konservativt nätverk."

Svarten sa...

Jonathan

Caballero skrev den i senaste inlägget på Omars blogg: http://tinyurl.com/ybz4scn

Cherin sa...

Farah Abdisamad vet till skillnad från de ovanstående nissarna vad al-Shabab egentligen sysslar med. Jag möter somaliska asylsökande i mitt jobb dagligen och har flera gånger tvingats avbryta mötena då jag inte klarat av att lyssna på det som de sett av al-shabab i Somalia.

En kvinna i ålder 50. fick en dag besök av en grupp från alshabab. De intog huset. sköt ihjäl hennes make framför henne och barnen. Maken sysslade med att medla mellan det somaliska folket, få dem att överkomma klanproblematiken. Dagen eter kom de tillbaka och bad begärde pengar. När hon s att hon inte hade några utsatte männen (pojkarna) henne för en gruppvåldtäkt. De var ca 10 män på henne. Hon berättar att våldet var så grovt att hon svimmade av flera gånger under våldtäkterna. Samtidigt kunde hon (mellan medvetslösheten) i rummet bredvid höra hur hennes sexåriga dotter skrek när de utsatte henne för samma sak.

Värst är ändå barnens berättelser. En liten sjuårig pojke berttar för mig att han var ute och spelade fotboll med sina vänner när en av killarna skrattade högt. Han blev omedelbart skjuten i huvudet. Inför alla barnen. Den som skjöt sa att det var förbjudet att skratta.

Eller den 8 årige pojke som var ute och promenerade med sen far när pappan träffades av e granat i bröstet. Pappan tillhörde en lägre stående klan, därmed legitimt mål.

Eller den kvinna som under två månader systematiskt våldtogs av en man för att hon tillhörde en lägre klan, och därför var skyddslös?

Eller, eller.. jag kan berätta i timmar. Ja, jag är muslim, ja- jag tycker det är rätt att kämpa mot ockupation- även med våld. Men den som inte vet vad al-shabab är kan vackert göra oss alla en tjänst och hålla käften.

jigartala sa...

Usch läste precis Cherins kommentar och mår riktigt dåligt =(

Fazeela Selberg Zaib sa...

FY FARAOOOOOO!!!!!

Gud va hemskt Cherin!!!! Vad manniskor far utsta!! Bra att du tar upp detta och visar sanningen.

SmurfBurkan sa...

@Cherin

Jag tvivlar inte på de asylsökandes berättelser för en minut, men jag undrar om dessa verkligen är shabab eller bara folk som utger sig för att vara det. Somalien är ett land i kaos, vem som helst kan utge sig för att vara vad som helst. Vad jag vet så står al shabab inte för den mentalitet som finns traditionellt hos somalier om klantillhörighet osv. Må Allah underlätta det för de förtryckta