måndag 8 januari 2007

Dave Chappelle - ståuppkomiker




Videoklipp från Comedy Central med Dave Chappelle (4:09)

Jag uppskattar mycket den amerikanska komikern Sarah Silverman och det har blivit en del blogginlägg om henne tidigare För en tid sedan kunde man läsa att hon skulle ta över det amerikanska tv-programmet Chappelle's Show, eftersom Dave Chappelle hoppat av. Jag hade ingen aning om vem denne Dave Chappelle var och gjorde inga försök att ta reda på det heller.

I dag läste jag artikeln Seeking New Audiences, Muslim Artists Go Mainstream och där stötte jag på namnet Dave Chappelle igen. Han omnämns som en muslimsk komiker, som vänder sig till en betydligt bredare publik än bara den muslimska. Jag blev naturligtvis nyfiken och började söka information på nätet. Så under förmiddagen har jag läst några artiklar om honom, lite Wikipedia fakta, kollat på en hel del videoklipp och besökt hans hemsida - bara för att mötas av beskedet "coming soon".

Det här är helt klart en komiker som jag gillar och kommer att hålla ögonen på i fortsättningen. Att han uppfattas som kontroversiell i vissa kretsar, det förstår ni efter att ha tittat på videon ovan.

Inga kommentarer: