onsdag 10 augusti 2011

Prinsessan på ärten vs Politiskt Inkorrekt


Den ökända rasistbloggen Politiskt Inkorrekt, som dag ut och dag in spyr galla över islam, muslimer och det mångkulturella samhället, visar sig i vissa sammanhang vara väldigt finkänsliga. Prinsessan på ärten tycks i jämförelse med PI vara en hårdhudad rackare. Men, som sagt, det gäller bara i vissa sammanhang för PI. Med anledning av de våldsamma kravallerna i Storbritannien har hatet mot det mångkulturella samhället frodats på PI, speciellt i kommentarsfälten. Enstaka inlägg har fått över tusen svavelosande kommentarer.

Vanligtvis består PI:s "nyhetsrapportering" till stor del av att leta upp nyheter om enskilda muslimer runt om i världen som gjort sig skyldiga till något som kan vara mer eller mindre misskrediterande. När jag i dag läste nyheten om att tre män dödats i Birmingham, när de försökte försvara sin egendom mot ligisternas attacker, blev jag nyfiken på hur PI behandlade denna nyhet. Jag anade att det skulle bli lite komplicerat för dem att hitta "rätt" vinkling av händelsen eftersom männen var muslimer som nyligen kommit från moskén efter sin bön.

När jag tittade in på bloggen hittade jag ingenting om morden på de tre männen. Deras vinkling var helt enkelt att tiga. Jag kunde inte avstå från att, för första gången på PI, skriva en liten kommentar:

"Att tre personer i Birmingham dödats när de försökte försvara sitt hem mot ligisternas attacker blir ingen nyhet på PI. Kan det bero på att de tre männen var muslimer?"

Efter ett par minuter uppdaterade jag bloggen för att se om min kommentar publicerats och möttes då av detta meddelande:

Naturligtvis var kommentaren raderad. Vad annat hade jag väntat mig? Kent Ekeroths kompisar på PI är ett känsligt gäng - i vissa sammanhang.

Redigerat 2011-08-11 10.00:

Så stryper Politiskt inkorrekt den fria debatten Newsmill

17 kommentarer:

Saladin sa...

HAHA! Välgjortt, Svarten! Måste bara sprida detta på twitter.

Anonym sa...

Bra att dom håller rensat från vänstertrollen som redan ockuperar Twitter!

Svarten sa...

Vid en nogrannare läsning upptäckte jag att händelsen faktiskt omnänms på PI med några rader.

Slarvigt av mig.

Men avstängd blev jag. Som sagt, känsliga grabbar de där.

Mannenpagatan sa...

Håller med om din kritik, trots trogen PI-läsare. Saknar många gånger lite motdebatterande på PI.
Men de är inte ensamma om att "censurera" och stänga av en om man kommenterar kritiskt.

Avstängd på en rad bloggar i andra lägret, typ Alliansfritt, trots att jag hållit god ton och inte skrivit något extremt, hotfullt eller rasistiskt.

Fler bloggar och sidor borde skärpa sig och även låta sina motståndade komma till tals och få till en debatt. Så länge det är god ton!

Svarten sa...

Mannenpagatan

Jo, en seriös dialog och debatt behövs. Märkligt system med dessa avstängningar. I detta fall hade jag faktiskt missat att de omnämt händelsen och de vore ett utmärkt tillfälle att kapa mig vid fotknölarna :-)

Nicholas Major sa...

Så gör de hela tiden, det räcker att du inte tycker som de så blir du blockad. Håller du med kan du bryta mot netiketten ganska mycket. Skitsida!

Anonym sa...

Väl skrivet Svarten!!

Anonym sa...

Jag tror du har fel. Samma sak har kommit upp för mig någon gång. Fastän jag aldrig har skrivit en kommentar på PI. Blev förvånad när meddelandet att jag var blockerad från att kommentera kom fram. Nästa gång jag gick in så kom det inte fram. Tror det blir någon bugg ibland.

Svarten sa...

Anonym

Tror jag har rätt.

Samma meddelande kom upp när jag just besökte bloggen och min kommentar publicerades aldrig. Dessutom känner jag till flera andra som råkat ut för samma sak.

darkbubblegum sa...

Tja Svarten!

Skulle vilja ha med min blogg i din blogglista, är en kost och träningsblogg a la moi..

Svarten sa...

darkbubblegum

Tack för att du hörde av dig! Nu finns bloggen på länklistan.

Anonym sa...

duktig pojk!!:)
börjar bli bekymmrad över hur man ser ner på människor som kallas muslimer...yttrandsfriheten utnyttjades flitigt i mediavärlden genom att diskriminera och kränka muslimer...men nu har denna kränkningar kommit till gator.. ta ett exempel då en ryss dödade en beslöjad kvinna mitt i domstolen,trakasseringar på gatan i form av slöjbortaganden av muslimska kvinnor...Breivik som använde vapenvåld för att han hatar invandringen av muslimer och nu 3 muslimer hänsynslöst påkörda..

Anonym sa...

PI är väll en spegel på det gamel media utelämnar. de tog inte heller med att turkar kom överens med vandalerna att turkiska affärer ska vara fredade

Svarten sa...

Anonym

PI är en skrattspegel som förvrider verkligenheten och skapar groteska avbildningar. Jag kan dock hålla mig för skratt när jag läser PI.

Anonym sa...

RJK hälsar...

På tal om PI och Ekeroth...

Visste du att Mamma Ekeroth är en sån där brottslig invandrare?

http://www.sydsvenskan.se/lund/article312939/Pengarna-gomdes-pa-hemligt-konto---nu-doms-lakaren-till-fangelse.html

Svarten sa...

RJK

Att hon var invandrare visste jag, men brottsling - nä.

Och tydligen fortsatte hon sin verksamhet trots att hon dömts till näringsförbud av hovrätten: http://tinyurl.com/3hbjt86

Kul att höra ifrån dig, RJK :-)

Anonym sa...

Utvisning av hela familjen brukar ibland vara sd-lösningen på dessa kulturella avarter så det får bli Kazakstan nästa...

Eller om det kanske var Polen tanten kommer ifrån...


(Om pojkarna drömmer om att utvisas till Palestina kan de glömma det. Ingen anknytning:-)

mvh

RJK