fredag 19 augusti 2011

Krubb för cowboys

Det känns nästan lite fånigt att skriva ner ett recept på den här rätten, eftersom jag själv varierar den från gång till gång. Grunden brukar dock vara nästan den samma, men köttet kan vara kyckling, en kryddig korv, pannbiff eller något annat och kryddorna kan variera. Ibland serveras den med stekt ägg, ibland med kokt eller inget ägg alls. I går fyllde jag sex pitabröd med rätten och åt kokt ägg till, andra gånger serverar jag den på tallrik.

4 stycken tomater
1 stor gul lök
1 paprika, valfri färg
1 burk vita bönor i tomatsås
1 liten burk majs (gärna Green Giant)
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk svartpeppar
Salt

Det händer att jag använder Tabasco och/eller tacokrydda.

Hacka tomaterna, löken och paprikan. Stek löken och lägg sedan i paprikan och fräs den några minuter. I med tomaterna, bönorna och majsen och låt allt puttra ihop med kryddorna cirka 5 minuter på svag värme.

Varning! Rätten kan medföra vissa biverkningar

6 kommentarer:

Fatimah sa...

Tack för länken!

Svarten sa...

Fatimah

Jag säger detsamma: Tack för länkningen!

Riktigt intressant blogg du har. Synd att det tog så lång tid innan jag upptäckte den.

Anonym sa...

Vilken underbar humor och fantastiskt sätt du har att formulera dig på! Brukar inte läsa bloggar, men nu under Ramadan googlade jag på Islam och bloggar och fann bl a dig.

Sara

Svarten sa...

(Anonym) Sara

Oj! Tackar och bugar (lätt röd om kinderna).

Den senaste tiden har jag haft fyra veckors semester och då har det mest blivit enbart snuttinlägg. Känner mig fortfarande oinspirerad och har svårt att komma i gång igen. Dina vänliga ord kanske hjälper mig på traven...

Anonym sa...

Det du skriver om andas engagemang, det som bara måste ur dig. Jag tror att inspiration handlar mycket om energi.Din energi kanske har behövts någon annanstans än på bloggen. Det du har lämnat ifrån dig på bloggen, räcker mer än väl, men du har nog höga krav på dig själv. All lycka och frid önskar jag dig!

Sara

Svarten sa...

Ett stort och varmt tack, Sara :-)