fredag 4 november 2011

Gina Dirawi anklagas för antisemitismAtt en ung, smart, rolig, charmig, framgångsrik palestinsk/svensk tjej ska leda SVT:s Melodifestivalen nästa år blev bara för mycket för vissa. Då tar man till det gamla vanliga trickset: Simsalabim! - så förvandlas antisionism till antisemitism. Vi har sett det sååå många gånger tidigare. Denna gång är det bloggaren och SVT:s programledare Gina Dirawi som drabbas. På Twitter, diverse bloggar och i gammelmedia anklagas hon för att vara antisemit.

Helga Baagøe, kommunikationsdirektör på SVT, hävdar i videon att Gina i ett blogginlägg i maj förra året uttryckte "generaliseringar för ett helt folk" (läs: det judiska folket), att hon "förringar förintelsen" genom att jämföra Israel med Hitler och därmed har hon icke-demokratiska åsikter som inte är i överensstämmelse med SVT:s policy. Det där med "generaliseringar för ett helt folk" är rent nonsens, en del av trickset, så att säga. Gina skriver i det inlägg Baagøe hänvisar till:

Jag är inte anti judar eller Israeler, jag dömmer inte folk utifrån deras religion eller etnicitet,aldrig, för tro mig det finns MÅNGA israeler och judar som själv tycker att detta är fel. Jag hade varit anti Palestina om de gjorde så mot israel.”

Att Ginas jämförelse av Israel med Hitler skulle vara odemokratisk och strida mot SVT:s uppgift "att verka för demokrati" har jag svårt att förstå. Jag har nämligen alltid trott att demokrati innebar att även tillåta åsikter som man själv inte delar. Starka politiska åsikter får naturligtvis uttryckas, säger Baagøe, men den typen av formuleringar tar vi "väldigt, väldigt allvarligt på".

Redigerat 2011-11-04 14.55:

Ang. allt som skrivits av Gina Dirawi.

18 kommentarer:

THE Banana sa...

Det är ett pinsamt och allvarligt drev som bygger på fantasifigurer i huvudet på hatiska människor. På twitter, där saken fortgår, är det så tydligt vilka det är som håller i det: folkpartister och "liberaler".

Nu har Gina tvingats till att göra "avbön" för något jag aldrig uppfattade henne tycka och säga. Det återstår att se om gamarna nöjer sig med det. Blir det något mer med SVT:s oerhört fega och ogenomtänkta reaktion så hoppas jag innerligt på en motreaktion.

Melodifestivalen har under de senaste 10 åren gett mig samma nöje som 2 timmars stirrande på en nymålad vägg, men att delta i en bojkott-process då, det skulle jag hjärteligen göra. Man kan bara inte sprida falska fakta på rasistiska grunder om människor bara för att ruinera folks karriär.

Svarten sa...

Bananen

Gina som populär tv-personlighet i de svenska vardagsrummen måste naturligtvis vara rena mardrömmen för en del. Självklart måste hon stoppas med alla medel och att beskylla någon för antisemitism är numera ett beprövat framgångsrecept.

Anonym sa...

RJK sa

Hon ska inte göra avbön alls!

Att bli kallad antisemit nuförtiden är nästan en hedersbetygelse och det finns ingen anledning alls att bry sig. Bakvänt, javisst, men så blir det när man devalverar språket.

mvh

rjk

Anonym sa...

forts...

...är det inte så att en av de hon ska jobba tillsammans med är judinna?

(TV-underhållning är inte min bästa gren men jag har för mig att jag läste det nånstans...)

Absurt:))

RJK

Svarten sa...

RJK

Sarah Dawn Finers mamma är amerikansk judinna med anor från Ryssland, hennes engelske pappa har både kristen och judisk bakgrund, och hennes syster Zoie är gift med en muslim.

SVT har agerat skamligt fegt när det gäller anklagelserna mot Gina. De tycks i första hand värna om sina egna jobb när det blåser lite motvind i media.

Anonym sa...

RJK sa

Hahaha, alla dessa amerikaner som infiltrerar:))

Ärligt talat tror jag att antisemitstämpeln är så pass utsliten nu så att det inte spelar någon roll överhuvudtaget hur ofta den används.

Om våra "israelvänner" verkligen vill undvika att man blandar ihop sionister och judar skulle de kunna börja med att sluta kalla landet "Den Judiska Staten".

Svarten sa...

RJK

"amerikaner som infiltrerar"

Snacka om att kasta sten i glashus :-)

THE Banana sa...

Såg din kommentar på http://naomiabramowicz.blogspot.com/

Uppenbarligen arbetar Naomi på riksdagen - för folkpartiet. Varför blir jag aldrig förvånad....*skrattar*

Svarten sa...

Bananen

Folkpartist :-) Nä, man blir inte förvånad längre...

Anonym sa...

RJK sa

Svarten

Yes indeed! Jag kan kasta sten med de bästa:))

Och sen skickar jag en hälsning till Bananen trots att han har varit lite lat på sista tiden.

mvh

RJK

Svarten sa...

RJK

Bananen hänger på Twitter, där han gjort sig skyldig till 11,348 tweets :-)

JanE sa...

Denna kommentar försökte jag lägga
in på
http://naomiabramowicz.blogspot.com
Får se hur det går?

-Jaha, så fungerar tydligen folkpartiets syn på demokrati :-(
Beklagligt!!!!
(får väl set om detta inlägg överhuvudtaget kommer med)-

Svarten sa...

JanE

Nu förstår jag inte. Vilken kommentar försökte du lägga in på hennes blogg?

Jan sa...

Det som börjar med -Jaha, så fungerar......
och slutar med
......(får se om detta inlägg överhuvudtaget kommer med)-

THE Banana sa...

RJK:

var hälsad tillbaks :). Tyvärr konsumerar förpliktelser väldigt mycket tid. Jag har dock inte lagt ner, inte alls.

Anonym sa...

RJK sa

Svarten

Off topic...

Känner du till denna radiostation? WFMU?

http://blog.wfmu.org/freeform/

Man hittar lite allt möjligt där.

Denna såg jag i kväll och skäms nästan över att jag missade det när det var aktuellt:)

http://blog.wfmu.org/freeform/2010/05/politics-in-the-icountries.html

Nu går jag och lägger mig:)

Matte sa...

Hon är citerad från sin blog att hon likställer Israeler med nazister och Hitler, detta är enligt FN antisemitism, just det den organisation som ni och vänstermuppar hänvisar till när en palestiner snubblar på västbanken.

Och oavsett lag i FN eller inte, likställer man ett folk som försvarar sig mot terrorism med en av de värsta folkmördarna i historien så är man en jävla råtta och förtjänar ingen tid i media. Speciellt inte skattefinanserad media.

Svarten sa...

Matte, din "jävla råtta", för att använda ett språk du själv brukar och förstår. Gina har offentligt tagit tillbaka och beklagat formuleringen om jämförelsen mellan Israel och Hitler. Vad mer begär du?

För övrigt, läs gärna FN:s resolutioner om den israeliska statsterrorismen.