fredag 16 juli 2010

Förbjud stringtrosor

I en debatt i SVT sa Sara Mohammed att hon är motståndare till "kvinnofientliga klädesplagg". Bra. Det är jag också. Därför tänker jag dra i gång en kampanj under parollen "Förbjud stringtrosor". Sara Mohammed är hjärtligt välkommen att delta i opinionsarbetet.

De skadliga effekterna med stringtrosor är sedan lång tid kända och dokumenterade. Användandet av stringtrosor orsakar sprickbildningar i huden som kan leda till infektioner och svamp i underlivet. Det är särskilt skadligt om trosan bärs i kombination med rakad muff, vilket är mycket vanligt. Redan för tio år sedan noterade ungdomsmottagningen i Borås att närmare 90 procent av flickor i åldern 14 till 17 år rakade muffen.

En del av problemet är att stringtrosorna oftast tillverkas i syntetiska material. De tål således inte att tvättas i 60 grader, vilket krävs för att få bort svampsporer och bakterier. Färgade trosor är preparerade med formalin för att färgen ska fästa. Formalin är ett gift som irriterar när det kommer i kontakt med slemhinnan och försvinner inte vid tvätt i låga temperaturer.

Jag inser naturligtvis att det innebär problem med att kontrollera hurvida förbudet efterlevs utan att kränka kvinnornas personliga integritet. Men vi får ta ett steg i taget och börja med ett förbud mot försäljning av stringtrosor, om det inte visar sig vara effektivt nog måste mer drastiska åtgärder diskuteras.

Om opinionsarbetet med förbudet mot stringtrosor blir framgångsrikt kommer jag förmodligen gå vidare med att kräva förbud mot högklackade och spetsiga skor, tajta byxor, kort-korta kjolar och andra kvinnofientliga klädesplagg.

Redigerat:

Jag har redan fått reaktioner på detta inlägg från ett par bokstavstrogna muslimska vänner. De säger sig inte kunna stödja kampanjen mot stringtrosor på grund av religiösa skäl och hänvisar till Koranen 2:256: "Tvång skall inte förekomma i trosfrågor."

13 kommentarer:

Elin sa...

Jag dör av skratt! Det var en skön ordvits!

MammaMarie sa...

HahAAA, Svarten. Den var riktigt bra - fortsätt så :)!

Duaahussein sa...

Hejsan!
det är ju sommar nu och jag har mycket att göra så kommer inte hinna blogga så mycket. så har startat en frågestund för dem somm vill ställa frågor. man får ställa hur många frågor som helst och om vad som helst.så tänkte säga till dig om du vill ställa en fråga eller så:)

Ha det bra ! // DuaaHussien

Konvertitakuten sa...

Klockrent! Fortsätt så!

Tonårsmorsa / Fatou sa...

:-)

pinglan sa...

Haha! Maddehumor! :D

Cherin sa...

Hahahahaha! Du dödar mig!

Får jag klippa och klistra detta rakt av? Jag länkar naturligvis..

Svarten sa...

Cherin

Klart du får. Det skulle göra mig glad :-)

Anonym sa...

Och varför är detta kvinnofientliga plagg? Finns inget som hindrar en man att bära dessa i väst. Var är den svenska "sedlighetspolisen" som arresterar flickor utan string?

Svarten sa...

Anonym

Jag beskriver relativt utförligt vilka problem som kan uppstå när flickor bär stringtrosor och du frågar "varför är detta kvinnofientliga plagg?" Har du inte läst eller har du inte förstått vad du läst?

Att en man ska bära en stringtrosa i västen låter som en utomordentligt fånig idé :-)

Fazeela Selberg Zaib sa...

hahahahahahaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Du e ju bara för mycket! lollllllllllllllllllllllllllllllllll

Nabil sa...

HAHAHA LOL.

Anonym sa...

Hm..urlöjligt. Det verkar som du håller på att försköna islam. Låtsas om som det inte finns kvinnor som tvingas bära plagg (som tex burka) mot sina vilja. Lätt att sitta i ett fritt land och garva åt förtryckta kvinnor.