fredag 2 juli 2010

SD vågar inte ta debatten om islam


Sverigedemokraterna (SD) uppger att de under Almedalsveckan kommer att sätta fokus på islam. De har bland annat bjudit in amerikanen Robert Spencer, som ligger bakom sajten Jihad Watch där han publicerar material om militant islamism. USA:s största organistation för muslimer, The Council on American-Islamic Relations, har kallat Jihad Watch för en hatsajt som är "ökänd för sin skildring av islam som en våldsam religion som utgör ett hot mot världsfreden".

SD har kontaktat ett antal svenska debattörer och gjort en förfrågan om de är villiga att debattera islam (på engelska) med Robert Spencer. Igår publicerade SD:s internationella sekreterare följande text på sin blogg:

"För att ge avvikande åsikter chansen att få komma till tals har vi även bjudit in flera olika representanter till debatt mot Robert Spencer men hittills har ingen vågat ställa upp. Någon som förespråkar eller ursäktar islams utbredning i Sverige borde rimligtvis ta chansen att i en debatt visa att de egna argumenten håller. Hittills har ingen kunnat eller vågat göra detta. Vi håller dörren öppen för att någon ska våga träda fram och i en öppen debatt visa på de egna argumentens förträfflighet."

Vad texten egentligen säger är att SD inte är kapabla att ur sina egna led plocka fram en enda representant som vågar ta debatten om islam i Sverige. Om nu SD ska fokusera på islam och muslimer i valrörelsen vore det rimligt om de själva vågade ta den debatten (på svenska), och "visa på de egna argumentens förträfflighet", istället för att släpa hit en debattör från USA.

Redigerat:

Cherin Awad är en av dem som blev inbjuden av SD till debatt med Robert Spencer. Läs Cherins svar till sverigedemokraterna

7 kommentarer:

Cherin sa...

Det bästa av allt var ändå att Jan Hjerpe svarade deras förfrågan på franska istället för svenska. De kunde inte riktigt se humorn i det. Jag skrattade gott rätt så länge för att vara helt ärlig.

Bouhamza sa...

Med sena inbjudningar är det lätt att stå oemotsagda...

Hjärpe är ju bara för skön!

Svarten sa...

...och att debattera efter att motdebattören har hållit en 40 minuters lång inledning. Snacka om riggad debatt.

Sverigedemokraterna sa...

Ja, 45 minuters försprång är ju skrattretande.

Mina krav för att ställa upp i debatten är följande.

1. Att jag tillåts hålla ett 45 minuter långt föredrag om den självutnämnde islamexperter Robert Spencer INNAN denne har sitt föredrag.

2. Att jag erhåller samma ekonomiska ersättning som Robert Spencer och därutöver att SD ersätter mitt inkomstbortfall.

MeromROertSPencerpåminlogg:
http://sverigedemokraternas.blogspot.com/2010/07/sverigedemokraterna-anlitar-okand.html

Enoch sa...

Du påstår att SD inte vågar ta debatten om islam vilket är missvisande. SD har under många år förgäves försökt få till en debatt med riksdagspartierna och dessa har konsekvent vägrat att diskutera de eskalerande invandringsproblemen.

Förövrigt så finns det väl inte så mycket att diskutera vad gäller islam? I Sverige gäller svenska värderingar. Om muslimska och svenska värderingar kolliderar så har de svenska företräde. Punkt slut.

Svarten sa...

Enoch

Kul kommentar :-)

Typ: Det törs vi visst, men det finns inget att diskutera.

För övrigt, så handlade mitt inlägg om debatten i Almedalen, som SD försökte göra en stor sak av att ingen vågade ställa upp i. Trots att flera var villiga att ta debatten - om debattörernas villkor var jämlika.

Anonym sa...

et finns massor att diskutera. Varför får islam så stor plats i Sverige? Jag tycker att det är sjukt att en tro, som ingen har något bevis på verkligen är sann, ska daltas med så mycket. Kristendomen har vi precis blivit av med om nu är den islam som är en politiks religion-sharia styr varje steg i en människas liv.

Ska vi diskutera islam!

ok.

Slaveriet.
Barnäktenskap.
Dödsstraff för apostasi.
Dödsstraff för homosex.
Polygami endast för män.
Stening till döds för otrohet.
Förbjudet att kritisera Muhammed.
Slöltvång på alla kvinnor, också icke-muslimer i ett shariasamhälle.
tillåtet att ta kvinnor som sexkrigsfångar (under krig)
ingen yttrandefrihet/demokrati.

ta nu denna diskussion, detta är en del av islams lagar. Är det detta u så varmt talar för?

Muhammed tog en sexårig flicka och gifte sig med, började ha sex med henne så hon var nio. I islam är därför den lägsta giftasåldern nio.

Diskutera det!!! Konvertiter jag talat med tycker det är helt ok.

Ska man tala islam ska man göra det på riktigt.