onsdag 14 juli 2010

Guinness surger(=fuskfat)Nu har jag testat mitt livs första Guinness surger. Den högtidliga händelsen inträffade på Brunkullans krog i Östersund. Naturligtvis dokumenterades det med en videosnutt.

Nå. Vad tyckte jag om drycken? Nja, jag är lite osäker. Visst var det gott, men jag tycker nog riktig Guinness på fat är rundare och mildare i smaken. Men helt säker är jag inte. Jag skulle gärna utföra en blindtest för att se om jag verkligen skulle känna någon skillnad.

För er som inte vet vad Guinness surger är kan jag helt kort berätta att det är en uppfinning som på elektronisk väg sätter i gång den process som äger rum när Guinness tappas upp från ett fat. Det behövs alltså en så kallad surger (som under juli säljs till extrapris hos Sejdelshoppen). Det behövs också en speciell burk med Guinness Draught Surger. Den finns hos Systembolaget som beställningsvara (nr 71013) Man måste beställa minst 24 burkar (520 ml per burk med alkoholhalten 4,2 procent) för 549,60 kronor (á 22,90).

Visst vore det roligt att kunna framställa sin egen Guinness "på fat", men jag avstår. Det blir i regel endast ett par glas Guinness i veckan för mig och det är lika mycket, om inte mer, en social grej som en smakupplevelse att gå på puben och svinga en bägare.

2 kommentarer:

nitza sa...

Men om du inhandlar en sådan maskin och beställer från bolaget så kan du ju alltid bjuda mej på en Guinness i parken när "jag" kommer hem fråm min semester. Ytterligara 4,5 veckor innan vi ses, hur ska jag överleva. Puss på sej mannen.

Svarten sa...

Nitza

Pussarna är helt OK, men du tycker ju inte ens om Guinness. Du föredrar öl som är som jag, dvs: Billigt och karaktärslöst. Typ, Norrlands Guld.