tisdag 20 juli 2010

NISAA FM - palestinsk radio för kvinnorFör en månad sedan startade en kommersiell palestinsk radiostation för kvinnor sina sändningar från Ramallah på den av Israel ockuperade Västbanken. Radiostationen är den enda i sitt slag i Mellanöstern och finansieras inledningsvis av den schweiziska organisationen Smiling children Målsättningen är dock att inom tre år ha en hållbar ekonomi och kunna stå på egna ben.

NISAA FM (nisaa betyder kvinna på arabiska) sänder naturligtvis på arabiska och kan avlyssnas på deras hemsida, som också finns på engelska och innehåller en hel del nyheter. Sändningarna kommer att fokusera på kvinnofrågor, men de vänder sig även till män för att påverka dem och öka deras förståelse för kvinnornas situation.

- NISAA FM ska motivera kvinnor genom framgångsberättelser och interaktion, men samtidigt skapa arbetstillfällen, särskilt för kvinnor. Vi planerar också att införa utbildning i sändningsteknik och journalistik för att stärka kvinnors professionella deltagande inom information och kommunikation, säger radiostationens direktör Maysoun Odeh Gangat.

3 kommentarer:

Rachelle sa...

Hej svarten, hur är det?
Kul med en kvinnlig radiostation. Jag läste att de hade förbjudit vattenpipa för kvinnor längs Gazas stränder, det var ju ett steg bakåt tycker man.. Har människor där inte tillräckligt med problem?

Beslöjad sa...

Hej!
Väldigt intressant faktiskt.
Älskar din blogg!

Svarten sa...

Rachelle

Tack, bra! Hoppas du kvicknar till efter operationen.

Beslöjad

Oj! Tack :-)