onsdag 7 december 2011

Första svenska poliseleven med slöja

Donna%20Eljammal%20blir%20Sveriges%20f%C3%B6rsta%20polis%20med%20sl%C3%B6ja

Klipp från gårdagens Nyhetsmorgon i TV4.

Efter en artikel i Polistidningen blev det mycket uppmärksamhet i media runt Donna, en 26-årig muslimsk tjej från Piteå som började sin utbildning till polis i höstas och bär slöja. Islamofober och rasister är rasande, f´stås. Deras nya hatorgan på nätet har följande kommentar:

"Och nu är det alltså dags för beslöjade muslimska fundamentalister att göra sitt intåg i kåren. Donna kom till Sverige som liten och har först på senare år givit sig hän till islam. Nu vill hon göra det fullt ut och då är slöjan ett måste menar hon.

Att hennes radikalisering kan accelerera ytterligare och den risk det skulle medföra att ha en sådan person med tillgång till vapen inom poliskåren har man uppenbarligen inte funderat över inom polishögskolans ledning och inte heller bland de politiker på vars direktiv skolan nu rekryterar med mångfaldskvotering i stället för en lämplig kravprofil.
"

Se även blogginlägg av Moonlit

12 kommentarer:

Habiba sa...

Henne hörde jag talas om igår :) vad kul för henne.

Får nog se upp för Donna och hennes vapen i framtiden. Man vet ju aldrig med beslöjade tjejer nuförtiden...

Svarten sa...

Skjutglada muslimska tjejer med slöja är klart överrepresenterade inom den svenska poliskåren, sägs det...

Mikey sa...

Jag anser att hon inte har något i den svenska polisen att göra. Polisen ska vara religiöst neutral står det skrivet i lag - men alltid ska man göra undantag för muslimer. Jag skulle minsann INTE få sy fast ett minimalt krucifix på jackärmen om JAG var polis. Är inte det diskriminerande så säg?!

Blir jag en dag stoppad av henne, så kan hon inte vänta sig respekt förrän hon tar av den där kränkande skitklädseln. Jag skulle kräva att tala med en SVENSK polis!

Svarten sa...

Mikey

Gratulerar. Så mycket dumhet samlad på så få rader. Den typen av intellektuella härdsmältor orkar jag inte längre kommentera.

Anonym sa...

Jadu, Mikey
och tänk stackars jag som till och med fått stå ut med alla dessa skinnskallesnutar i en massa år.
Tydligen får vem som hellst bli snut.

nitza sa...

Men, mannenmannenn du förnekar att jag gav dej den nyheten häromdagen. Tror, me dont lik you på fredagnatt

Svarten sa...

Nitza

Me know news long time before you. Me find new video. Me blogga.

Habiba sa...

Mikey:

Hennes slöja är inte på något sätt fäst vid hennes polisuniform. Den är fäst på hennes hår och huvud och säger och gör absolut ingenting farligt mot någon. Om du upplever slöjan som ett kränkande skitplagg så får du självklart tycka det, men hacka inte ner på människor som ändå väljer att bära det och inte tycker detsamma som du om den!

Du försöker bara hitta och gräva efter nåt att klaga på. Ta det lugnt..det är nog inte så farligt som du tror. Får nog se upp med att inte respektera henne om hon nu blir färdig polis. Hon har ju vapen och vem vet vad hon kan göra...går ju inte att lita på såna som hon.

Svarten sa...

...och sedan fem år är det tillåtet att även bära turban och kippa till polisuniform, så det handlar inte enbart kvinnliga muslimer.

Habiba sa...

Svarten: Där ser man :)

Man ska kunna bära saker och ting på huvud och samtidigt kunna få arbeta så länge inte någon skadas av det. Det tycker jag låter väldigt..."resonabelt"!

Habiba sa...

Åh jag blir tokig av såna kommentarer Svarten!

Anonym sa...

Slöjan symboliserar frihet och godhet och svenskar borde vara glad att hon ställer upp för den svenska samhället