tisdag 20 december 2011

Trevlig helg tillönskas Amerikas muslimerEn fejkad reklamfilm för den amerikanska varuhuskedjan Lowe's

I november började den amerikanska tv-kanalen The Learning Channel (TLC) sända dokumentärserien All-American muslim Serien följer fem muslimska familjer i Dearborn, Michigan, som har landets största koncentration av muslimer.

Att få följa familjerna i vardag och fest blev bara för mycket för vissa individer och grupperingar. Den kristna, ärkekonservativa organisationen Florida Family Association som säger sig "försvara och främja traditionella bibliska värderingar" blev upprörda över att serien endast visar "muslimer som verkar vara vanligt folk och exkluderar alla muslimer vars agenda utgör en tydlig och närvarande fara för friheter och traditionella värderingar som majoriteten av amerikanerna omhuldar." De drog i gång en kampanj mot serien.

Organisationen fick genast draghjälp i kampanjen av den famösa islamofoben Pamela Geller. Kampanjen har bland annat inneburit att Lowe's, USA:s näst största varuhuskedja för maskiner och verktyg, har dragit tillbaka sin reklamfilm från serien. Tre kreativa personer bestämde sig för att göra en fejkad reklamfilm för Lowe's för att på ett humoristiskt sätt belysa den uppkomna situationen. Tidskriften Illume har träffat dem för en intervju

1 kommentar:

Habiba sa...

Har hört lite om den dokumentärserien men har aldrig sett den. Blev mer nyfiken på Pamela Geller och Florida Family Association..har inte hört talas om dem innan faktiskt.