söndag 25 december 2011

Vad har du under burkan?


Det kanadensiska företaget La Vie en Rose, specialiserade på damunderkläder, drar in tio procent av årsomsättningen från länder i Mellanöstern och planerar att utöka verksamheten i den delen av världen. I dag har de 55 butiker i Förenade Arabemiraten, Algeriet, Kuwait, Jordanien, Libanon, Egypten och Saudiarabien, av dessa ligger 29 i Saudiarabien. Många av butikerna har dubbelt så hög omsättning jämfört med likvärdiga butiker i Nordamerika. Under 2013 planerar företaget även att öppna butiker i Oman, Bahrain, Qatar och Tunisien.

- Bara för att kvinnorna täcker sig i offentliga sammanhang betyder det inte att de inte klär sig spektakulärt under kläderna. Filosofin är att kvinnor inte visar upp sig för hela världen, de klär sig inte för allmänheten. Men tillsammans med familj och vänner klär de sig vackert. De har fantastiska frisyrer, bär magnifika smycken och de älskar underkläder, säger Alia Hogben, verkställande direktör för det kanadensiska rådet för muslimska kvinnor.

Även Limited Brands, ett internationellt företag med märken som Bath and Body Works, Victoria's Secret, Pink, Henri Bendel och La Senza, har bestämt sig för att satsa på marknaden i Mellanöstern.

Källa: Western companies find markets for lingerie in arab countries Illume magazine

Se även reklamfilm för Liaison Dangereuse

Inga kommentarer: