torsdag 29 juli 2010

Yttrandefriheten i SaudiarabienI SVT Aktuellts reportageserie från Saudiarabien tog Tina Thunander i kväll upp yttrande- och tryckfriheten i landet. Hon intervjuade bland andra Ahmed Al-Omran som ligger bakom den engelskspråkiga bloggen Saudi jeans vilken han startade för drygt sex år sedan.

"Bloggen syftar till att tillhandahålla nyheter, kommentarer och personliga åsikter om politiska och sociala frågor i Saudiarabien, med särskild inriktning på yttrandefrihet, mänskliga rättigheter och kvinnors rättigheter.

Jag håller den här bloggen igång eftersom jag vill vara en del av den förändring som pågår i Saudiarabien. Jag vill delta i arbetet med att verka för fler reformer och jag vill se detta land bli en bättre plats
", skriver Ahmed.

4 kommentarer:

Tonårsmorsa / Fatou sa...

Mycket intressant utveckling i Saudiarabien!

Salima sa...

Hej Svarten!
Kollade in klippet du publicerat om utvecklingen i Saudiarabien, mycket i det repotaget som sägs är lite felvinklat och kan lätt missuppfattas fel. Jag syftar då inte på hur landet styrs/politik, vilket endast saudiarabierna själva säkert kan förklara bäst, utan att Islam som religion (under hela klippet) framställs som grunden till alla landets problem. Ett exempel som jag störde mig på var; att befolkningen behandlades med tvång gällande praktisering och ståndpunkter. Löjligt. I och med att Islam inte förespråkar tvång.

Hur som helst. Jag skrev egentligen för att fråga hur du lägger upp svt-klipp på bloggen? Skulle uppskatta hjälpen :)

Tummen upp för din blogg!
//Salima

Svarten sa...

Salima

Starta videon och klicka på symbolen mellan högtalaren och kuvertet och klistra in koden på din blogg.

Anonym sa...

Islam förespråkar tvång. Det är ju faktiskt dödsstraff för en muslim som vill lämna islam-det om något är ett tvång.