onsdag 2 november 2011

Starbreeze - SyndicateAndreas Gschwari, senior designer hos Starbreeze, berättar om det nya spelet Syndicate, som skall släppas i februari 2012.

Starbreeze i Uppsala, som ligger ett stenkast från min bostad, har sedan november 2007 arbetat på ett hemligt spelprojekt för en av världens största spelförläggare, Electronic Arts (EA). Projektet har gått under arbetsnamnet Red Lime och var enligt det första pressmeddelandet ett  äldre spel som de skulle blåsa nytt liv i.

Gissningarna om vilket spel det handlade om var många, men ganska snart trodde de flesta att det var kultklassikern Syndicate från 1993. I september i år kom ett gemensamt pressmeddelande från EA och Starbreeze som bekräftade att det var just Syndicate.

Här hittar ni trailers och information om spelet.

Just nu utvecklar Starbreeze ett spel tillsammans med filmregissören och manusförfattaren  Josef Fares - ni vet, han bakom filmerna Jalla! Jalla!, Kopps, Farsan och andra.

-  Jag älskar spel och har under en längre tid funderat på ett nytt spelupplägg. Ju mer jag arbetade med det, desto säkrare blev jag att det var en bra spelidé, säger Josef Fares och fortsätter:

- Tillsammans med The Story Lab skapades två spelprototyper som vi fick möjlighet att presentera för spelutvecklaren Starbreeze. De gillade upplägget direkt.

Inga kommentarer: