onsdag 23 november 2011

Soppa med snille och smak

Efter en veckas sjukdom vågade jag mig i dag på att äta för första gången. Magen kändes någorlunda stabil. Jag har visserligen gjort ett par försök att få i mig lite mat även under de senaste dagarna, men det har inte varit särskilt framgångsrika försök. Visst har jag fått i mig maten, men magen tyckte maten borde befinna sig på någon annan plats och förpassade den genast dit. Några närmare detaljer tänker jag inte lämna om det.

Fem kilo lättare i en fortfarande svag kropp bestämnde jag mig för att bryta den veckolånga ofrivilliga fastan genom att äta en soppa. Eftersom det kändes lite högtidligt tyckte jag det borde vara något alldeles speciellt jag stoppade i mig. Det fick bli en soppa jag aldrig tidigare tillagat, Peter Englunds favoritsoppa Englund är historiker, författare och Svenska Akademins ständige sekreterare. Det är alltså han som tillkännager nobelpristagarna i litteratur.

Svenska Akademins valspråk är "snille och smak", vilket bådade gott med tanke på receptet. Jag dubblade andelen pasta för att få soppan ännu matigare och de två kycklingfiléer jag skar i var XXL. Resultatet blev helt OK, dock mer smakrikt än snillrikt, och jag kommer säkert att göra soppan fler gånger. Med en kastrull soppa stående i kylen är matförsörjningen tryggad under de närmaste dagarna.

3 kommentarer:

nitza sa...

Det verkar gott, ska jag prova en dag. Skönt att du är bättre nu för det är lite tomt efter dej mannenmannen

Habiba sa...

Stackare Svarten!

Svarten sa...

Habiba

Men soppan var riktigt god. Den blev ännu bättre efter en natt i kylskåpet och en vända i mikron.