tisdag 1 november 2011

Kassabok


När jag var strax över tjugo år, och det var ett tag sedan,  förde jag under en månad bok över alla mina inköp. Varenda pryl bokfördes, hur billig den än var. Det blev en lärdom för livet, när jag insåg att alla dessa små inköp under en månad blev en betydande summa. Efter den erfarenheten har jag haft järnkoll på min privata ekonomi och mina konsumtionsvanor.

Nu har jag bestämt mig för att göra samma sak igen under denna månad. Om några år kommer min inkomst att förändras drastiskt och jag vill ha koll på vart pengarna tar vägen i dagsläget för att kunna planera inför framtiden.

För några månader sedan slutade jag äta på restaurang och började istället laga all mat själv. Förutom att det är väldigt roligt att laga mat, så spar jag på det sättet 2000-3000 kronor i månaden. Jag köper ofta större mängder mat när det är extrapris. Ägnar några timmar åt matlagning, fryser in färdiga portioner och kör dem sedan i mikrovågsugnen. Det spar både tid och pengar. Köttfärs och kyckling använder jag flitigt, det är relativt billigt och går att variera i all oändlighet.

Detta om detta. Nu ska jag ut på nätet och leta efter recept.

5 kommentarer:

nitza sa...

Matklubben.se har många goda och lätta recept

Svarten sa...

Tack, Nitza! Jag är redan medlem där :-)

Svarten sa...

...nu har jag t.o.m. lagt upp ett recept där.

Lisa sa...

Länka! :D

Svarten sa...

Lisa

Länka till receptet?

http://www.matklubben.se/recept/cowboy-roera_102041.html