lördag 19 november 2011

Fredrik Reinfeldt om Sverigedemokraterna

I dagens Sydsvenskan finns en intressant intervju med Fredrik Reinfeldt, Statsministerns avsky mot SD Bland annat har han synpunkter på förslaget från Ilmar Reepalu, kommunalråd (s) i Malmö, om en prövotid för medborgarskap:

SD menar att det finns ett "vi", och viet ska skyddas mot "dom". Ska dom få bli del av viet, så ska det vara rejäla trösklar och inträdesprov. Och för att visa att dom inte är riktigt lika bra och inte att lita på, så får dom bara tillfälligt tillhöra vi, för att vi ska se att dom sköter sig. Annars åker dom ut. Reepalu suddar ut individer, suddar ut individuellt ansvar och inför istället ett kollektivt betraktelsesätt. Det är kärnan i hur SD tänker.

5 kommentarer:

Jan sa...

Reepalu:s förslag är verkligen ingen höjdare :-(

Däremot är denna kommentar enn riktig höjdarkommentar som skickas från c:a 11.000 meters höjd.
(Från Norwegian-flight DY 4241, Las Palmas - Stockholm)

Christian Schickhardt sa...

Det var en lång artikel och jag får säga att statsministern har stigit i graderna, RESPEKT! I motsats till Reinfeldt ger sig Håkan Juholt på public service tv och mullrar "Vi låter oss inte hunsas av SVT", samt hotar med att gå över till TV4 om inte SVT ändrar på möbleringen i studion.

Jag undrar vad Juholt har för rådgivare och mediestrateger (om han har några)när han helt lämnar walkover till sina politiska motståndare.

Heder också åt Miljöpartiet, som istället för att obstruera och sura i opposition ser till att förbättra immigrationspolitiken tillsammans med Alliansen. Ett smart och smidigt sätt att ta ifrån sverigedemokraterna sin så länge åtrådda vågmästarroll.

Så tycker jag, god natt!

Anonym sa...

Salam aleykom (fred vare med dig) prenumerera på denna youtube kanalen och sprid den vidare överallt t.ex flashback osv:) sidan hjälper till att få bort fördomar om islam och muslimer:)

http://www.youtube.com/user/khalifahklothing

Svarten sa...

Jan

Häftigt! Elektronisk flygpost från 11.000 meters höjd direkt in på bloggen. Tänk att man skulle få uppleva något sådant i sitt liv.

Och välkomna hem!

Svarten sa...

Christian Schickhardt

Mitt hjärta sitter till vänster, men det värmde gott att läsa den intervjun med Reinfeldt. Heders.