lördag 5 november 2011

Liten bloggdebatt med en folkpartist

Tidigare i dag postade jag ett inlägg där jag uppmärksammade en artikel i SvD av Fredrik Meiton om anklagelserna mot Gina Dirawi för att vara antisemit. Naomi Abramowicz, som arbetar för Folkpartiet i riksdagen, hade också skrivit om artikeln på sin blogg Jag klickade mig dit och läste följande:


Naturligtvis har inte Gina skrivit det som citeras och som Naomi snappat upp någonstans på nätet. Hade hon besökt Ginas blogg hade hon sett att det i själva verket är en kommentar som någon postat på bloggen. Jag påpekar detta:


Naomi tycks ha svårt för att släppa det hela och försöker ändå göra Gina ansvarig för formuleringen. Jag skriver:


En stund senare tittar jag åter in på bloggen för att se om hon besvarat kommentaren:


Ett arabiskt ordspråk säger att "en lögn kan gå från Bagdad till Konstantinopel medan sanningen letar efter sina tofflor".  Den här gången kom Naomis lögn inte så långt på vägen. Måhända hon försöker igen?

Redigerat 2001-11-07 12.10:


Det kanske blev för jobbigt att radera oönskade kommentarer, nu kan endast bloggmedlemmar kommentera inlägget. Upplysningsvis: Naomis mamma, Lisa Abramowicz, är generalsekreterare i Svensk Israel-Information.

6 kommentarer:

Saladin sa...

Herregud! Så "liberalt", så "frihetligt"! Att förtala folk och sedan tysta kritikerna av ens förtal - liberalfascimen upp i dagen.

Jan sa...

En gammal folkpartiledare sade en gång:

"Att vara liberal är att vara kluven"

Indianerna lär visst säga:

"Vit man tala med kluven tunga"

De två citaten innebär väl samma sak(?)

Anonym sa...

jag förstår inte varför man måste tillskriva Dirawi åsikter hon inte har. De åsikter som faktiskt är hennes egna räcker ju gott å väl för att definera henne som politiskt tokig... Al qaida i maskopi med USAs regering..svininfluensavaccinering är en konspiration...offren från förintelsen gör samma sak som hitler, etc, etc

Anonym sa...

väl skrivet!

Varg i Veum sa...

Det är det många sagt om avpixlat oh politiskt inkorrekt också (som ju också får en massa skit för vad någon skriver i kommentarsfälten.) Kul att fler inser att det är tossigt att döma något pga vad som skrivs i kommentarsfälten.

Där ser man hur lätt det är att demonisera för den som vill det. Tyder bara på att man inte har mycket att komma med sakligt.

Svarten sa...

Varg i Veum

PI raderade kommentarer och stängde av folk som inte delade deras åsikter. Själv blev jag omedelbart avstängd efter att ha ställt en harmlös liten fråga, som dessutom var min första kommentar på bloggen.