måndag 22 oktober 2007

Yusuf Islam spelar in ny skiva

I september 2004 var Yusuf Islam på väg till Nashville i USA för att medverka vid en skivinspelning med Dolly Parton. Han vägrades emellertid inresetillstånd och sattes på ett plan tillbaka till London. Någon förklaring till avvisningen har han fortfarande inte fått.

Dolly Parton var en av få som offentligt vågade försvara Yusuf i samband med utvisningen Hon sa: "Han är en ädel man. Det har skrivits mycket negativt om honom den senaste tiden, men jag tror han försöker rädda världen, inte förstöra den".

Numera har Yusuf inga problem med att besöka USA, vilket han gjorde förra året för att marknadsföra sin första popskiva på 28 år, An other cup

I december planerar Yusuf att besöka Nashville för att spela in en sång till sin nya skiva, som beräknas komma ut till sommaren. Om Dolly Parton kommer att medverka på inspelningen av sången Boots and Sand är ännu inte känt. Hon kommer i alla fall att omnämnas i sångtexten som handlar om avvisningen från USA 2004.

Under hela sin tidigare karriär (som Cat Stevens) spelade Yusuf alltid akustisk gitarr, men inför den nya skivan har han på inrådan av sin son Yoriyos inhandlat en Stevie Ray Vaughan Telecaster tillverkad av Fender.

Förutom den nya skivan arbetar Yusuf på en musikal, Moonshadow, som kommer att innehålla både hans gamla och nya sånger. Musikalen beräknas ha premiär vintern 2008 eller under våren 2009.

Besök Yusufs hemsida och hans MySpace

Klicka nedan på "Etiketter" för fler blogginlägg.

Inga kommentarer: