torsdag 12 oktober 2006

Miljonbonusar till Attendo Cares direktörer

Det hårt kritiserade sjukvårdsföretaget Attendo Care (se tidigare inlägg på bloggen) gjorde förra året en vinst på 198,5 miljoner (enligt Aftonbladet) och de fyra högsta cheferna har i år fått bonusar på totalt 1,8 miljoner kronor. Attendodirektörerma kan förmodligen räkna med ännu högre bonusar nästa år. Bonusarna beräknas utifrån bolagets vinst under föregående år och bara under årets första kvartal har vinsten ökat med 34 miljoner.

Henrik Borelius, vd för hela Attendo-koncernen hade under 2005 en lön på 1,5 miljoner kronor. I år kunde han dessutom räkna hem en bonus på 740 000 kronor.

När Henrik Borelius tillträdde som VD för Attendo Care 2001 fick han bland annat teckningsoptioner. När den europeiska investeringsfonden Bridgepoint köpte upp större delen av bolaget blev hans optioner värda 40 miljoner.

Henrik Borelius är bror till den nya handelsministern Maria Borelius. Ni vet, hon som anlitade svart arbetskraft för att ta hand om sina barn, trots att hon och hennes man under den aktuella perioden tillsammans hade inkomster på närmare 17 miljoner.

Sedan starten 1988 har Attendo Care blivit anmälda till socialstyrelsen cirka 70 gånger. De flesta anmälningarna har varit så kallade Lex Maria, d.v.s. anmälningar gjorda av anställda. Under de senaste fem åren har bolaget blivit anmälda 47 gånger.

Radio Uppland, 10 oktober: Nya anklagelser mot Attendo Care

2 kommentarer:

Anonym sa...

Henrik liksom Maria saknar rättvisande moralisk kompass. Det vet alla som känner Henrik. Trist.

Anonym sa...

Ja och som om det inte vore nog så anser jag att Aleris är ena stora myglare då de går ut som bla vårdföretag i hemvården.Har själv arbetat i Aleris ute bland vårdtagare i hemvården och till 75% så fick jag höra av både unga och äldre att det tydligen bara gick ut på att tjäna pengar på vårdtagarna nuförtiden då de flesta var ganska överens om att det blivit betydligt sämre sedan kommunerna själva övergav vården.Inte ett enda personalmöte i Skåne under ett helt år då jag var arbetsam i Aleris och så påstår de att de värnar om de äldre.Rent skitsnack och inget annat tyvärr då jag sett och hört sådant som skulle få folk utanför vården att bli fly förbannade.Men innom vårdföretagen pratas det tyst då de på golvet är livrädda för att bli av med sina arbeten.Mycket duktigt folk som slutade innom Aleris under den korta tid jag var där då de helt enkelt gav upp pga ren leda.

Anonym men fortfarande i vården.