fredag 25 januari 2008

Geert Wilders: Ny provokativ film

Den högerpopulistiske holländska parlamentsledamoten och grundaren av Frihetspartiet, Geert Wilders, har offentliggjort att han planerar att släppa en kortfilm om Koranen. Wilders har tidigare krävt att Koranen skall förbjudas i Holland och jämfört den med Adolf Hitlers Mein Kampf. Han har även liknat de muslimska invandrarna i Holland med tsunami.

Mohamed Rabbae, ordförande i det Nationella marockanska rådet, höll igår en presskonferens i Haag. Han sade sig tala för majoriteten av Hollands 850 000 muslimer då han hävdade att reaktionerna på filmen kommer att bli lugna och ansvarsfulla.

- Vi har lyckats om Wilders efter filmpremiären är frustrerad. Om han ser att det inte blev några upplopp och att muslimer är smartare och mer demokratiska än han inbillar sig, sa Mohamed Rabbae.

Källa: Dutch Muslims Urge Calm Over Quran Film Associated Press

På hemsidan för The American Muslim publicerades för ett par dagar sedan en artikel med rubriken How Geert Wilders’ anti-Qur’an film can be made to benefit the Muslim community Artikeln avslutas:

"If we can respond to this provocation calmly and focus our efforts on responding to the actual film with facts, and mobilizing peaceful vigils instead of angry demonstrations, then it is possible that we can turn this situation around so that it is Mister Wilders who is embarrassed, not the worldwide Muslim community."

Se fler bloggposter om Geert Wilders

6 kommentarer:

Anonym sa...

Koranfilmen behövs. Geert Wilders är en hjälte som visar att Europa är påväg att bli kaos, krig och våldtäkter dagligen.

Mellanöstern är inget föredömme, inte heller någon av dess skräpreligioner.

Anonym sa...

hoppas verkligen att han blir sveriges nästa statsminister

Anonym sa...

Geert Wilders är en störd man med alltför mycket fritid...släng ut skiten från parlamentet han representerar inte folket och missbrukar tydligen demokratin. Brist på Islam kunskaper har han oxå. Jag är iallafall på muslimernas sida! HEJA!

Anonym sa...

Äntligen någon som tar tag & framför en viktig syn på en allt för snabbt växande hot som de flesta upplever som " religionsfrihet". Låt dom utöva detta i deras hemland då!

Efter 1 år i Iraq där jag själv blivit attackerad på daglig basis efter att ha varit där för att hjälpa så kan jag bara se att det sakta händer i Sverige oxå. Kolla Rosengård, Hammarkullen etc etc...

Anonym sa...

Wilders och nassesvinet Jimmie (som leder SD) är samma skit. Skönt att rasistvågen kommer dö i Sverige efter att SD inte kommer in i riksdagen 2010

Anonym sa...

Geert Wilder är sjuk i huvudet och står för inget annat än hat och våld.