tisdag 20 mars 2007

Filmtecknarna



Reklamfilm för BRIO (3:25)

Filmtecknarna grundades 1981 av Lars Ohlson, Jonas Odell och Stig Bergqvist medan de fortfarande gick i skolan. Det första decenniet producerade de i huvudsak kortfilmer. När reklamen i början av 90-talet släpptes fram i svensk TV, var grabbarna på hugget.

Sedan dess har det hänt mycket och Filmtecknarna har producerat mängder med reklamfilmer, men även musikvideos, kortfilmer, tv-grafik och ett par tv-serier. Flera av deras musikvideos har fått MTV Awards och varit Grammy-nominerade i USA. Deras kortfilm Never like the first time! fick en Guldbagge vid årets filmgala och för några månader sedan kom deras video till U2:s Window in the Skies.

Jag brukar lite rutinmässigt lägga ut en länk till artisten, bolaget eller annat jag behandlar på bloggen. Den här gången vill jag emellertid verkligen betona: Besök Filmtecknarnas hemsida

Videon ovan är bara ett litet smakprov ur deras stora produktion, på hemsidan hittar du massor av intressanta filmer. Om du tittar igenom ett antal filmer, kommer du förmodligen att flera gånger tänka; aha, är det dom som har gjort den.

Besök gärna reklamfilmsbloggen Konserverad gröt

Inga kommentarer: