torsdag 8 maj 2008

Aha Bingo och Daniel Benitez

Enligt Upsala Nya Tidning sjösattes sajten Aha Bingo den 4 maj och har som målsättning att bli störst i världen. Bakom sajten står Daniel Benitez, som 1998 var med om att starta det numera mycket framgångsrika företaget Starbreeze

Själv har jag varit aktieägare i Starbreeze sedan sommaren 2000 och har följt Benitez alla turer i bolaget tills han 2003 blev tvungen att lämna det. Han gjorde sig bland annat känd för att leasa lyxbilar strax efter att bolaget räddats från undergång genom att aktieägarna i en nyemission pumpat in 13 miljoner kronor.

Under sommaren och hösten 2006 köpte han i hemlighet på sig aktier i Starbreeze och blev den näst störste aktieägaren, något som skapade stor oro bland många andra aktieägare.

"Att Daniel Benitez är tillbaka i Starbreeze sticker i ögonen på anställda och aktieägare. Många undrar om han förbereder något slags kupp vid kommande bolagsstämman", sade Patrik Kärkkäinen, aktieägare i Starbreeze och numera även styrelsemedlem i bolaget, till Veckans Affärer

Inför bolagsstämman hösten 2006 mobiliserades många av de aktieägare som var oroliga över Benitez planer för Starbreeze och fick majoritet på stämman. Kort tid där efter sålde Benitez sina aktier i bolaget, trots att han före stämman till Veckans Affärer sagt att det inte fanns några dolda motiv bakom köpet och att han såg det som en finansiell placering i ett bolag med en intressant framtid.

Hösten 2007 granskade Affärsvärlden en del av den verksamhet som Daniel Benitez varit inblandad i. En lång artikel med rubriken Spel för gallerierna börjar:

"Över 300 miljoner kronor. Så mycket har en liten krets affärsmän tillskansat sig genom att blåsa småspararna i två bolag på småbörserna First North och Aktietorget. Affärsvärlden har granskat de ljusskygga affärerna."

I artikeln beskrivs Benitez som "närmast ökänd". Personligen skulle jag aldrig satsa en krona i någon verksamhet som drivs av Benitez, så ahaBingo får klara sig utan mina insatser.

Uppdaterad 24 november 2015:

"Det noterade alkotestbolaget Kontigo Cares vd Daniel Benitez är åter i blåsväder. Nu anklagar en konkurrent Kontigo Care för patentintrång. Det finns även andra frågetecken kring Kontigo Care, som har 750 aktieägare."

Källa: Dagens Nyheter 23 november 2015

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag litar på dej
GW

Anonym sa...

So?

Anonym sa...

Ja fy fan vilket lurendrejeri ahabingo är

Svarten sa...

"lurendrejeri"

Kan du utveckla det?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.