söndag 16 mars 2008

Hotellet Burj Al Arab i Dubai

För ett par veckor sedan bildades Dubai Authority for Culture and Arts och det första projektet de fattade beslut om var att bygga ett museum över profeten Muhammed, enligt BBC News

Det sägs att emiratet Dubai i Förenade arabemiraten är världens snabbast växande stad. Dubai beräknas 2012 ha fler än 30 skyskrapor med en höjd på över 300 meter.

Antalet invånare var 2006 cirka 1,5 miljon och målsättningen är att Dubai 2015 ska ha kapacitet för 11 miljoner invånare.

Hotellet Burj Al Arab (på arabiska برج العرب , betyder "Arabernas torn") blev färdigt en månad före milleniumskiftet och är med sina 321 meter den högsta byggnaden i världen som används enbart som hotell. Det är byggt på en konstgjord ö och består av 60 våningar med 202 sviter. Hotellet har även en helikopterplatta och 20 vita Rolls Royce som de hämtar upp sina gäster med.

Min tonårsdotter tyckte vi kunde resa till Dubai på semester en vecka och bo på hotellet. Veckan efter midsommar skulle passa oss bra. Jag gick in på hotellets hemsida för att boka en svit (några vanliga rum finns inte). Naturligtvis ska vi ha varsitt sovrum och bo ståndsmässigt, så det fick bli en deluxe two bedroom suite. Så långt allt väl. Men sedan kollade vi in priset.

Enligt published rate kostade sviten 28 000 kronor per natt, vilket vi tyckte var i dyraste laget. Tack och lov fanns det även en best available rate som reducerade priset till endast 13 000 kronor, men totalpriset för sex övernattningar (inklusive diverse avgifter) skulle ändå sluta på 95 000 kronor.

För en gångs skull var vi helt överens, utan diskussion; vi bestämde oss för att det fick räcka med att kolla in videon nedan.



Se även ett program om bygget av Burj Al Arab

1 kommentar:

nitza sa...

Lite synd på priset var det allt, annars hade jag kunnat tänka mej den servicen en vecka eller två.