söndag 25 november 2012

Östersund: Länstidningen värvar röster åt SD


För en tid sedan publicerade den med sverigedemokraterna lierade bloggen Avpixlat detta inlägg, vilket gjorde mig mycket upprörd. Men den upprördheten förbleknar inför vad jag känner när jag ser bilden ovan som illustration till en ledarartikel i Länstidningen, Östersund. Den direkt osmakliga bilden hör helt enkelt inte hemma i en diskussion med politiska motståndare representerade i Sveriges riksdag. Må vara att ledande sverigedemokrater beter sig svinaktigt, och dess medlemmar och sympatisörer kommer med rasistiska kommentarer på olika internetforum, men det ursäktar inte på något vis att etablerad media sänker sig till samma nivå. Effekten av ett sånt agerande leder förmodligen dessutom endast till att SD tar hem extra poäng och fäster offerkransen stadigare på sin hjässa. Skäms, LT.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Bravo !

Anonym sa...

Jag har alltid tyckt att det är lite anmärkningsvärt hur ofta orden "mexitegel" och "dressman" dyker upp i reportage om Åkesson. Som dum utlänning gissar jag att det handlar om subtila (?) klassmarkeringar inom majoritetsbefolkningen men vad vet jag:)

Hur som, det förstärker känslan av att man sparkar uppåt mot "etablissemanget". Att man sparkar uppåt genom att sparka neråt är ett problem däremot.

/RJK

Anonym sa...

Visste inte att Joseph Goebbels hade återuppstått och valt att jobba för LT i Östersund.

De som röstar på SD vet nu vad som väntar; utrotning
med Zyklon B eller någon modernare variant. 750 000 utrotade
sverigedemokrater gör ju att islamiseringen av Sverige kan snabbas på
ytterligare. Allahu Akbar!

Anonym sa...

Annonsörer är underrättade vad deras produkter och företag kan komma att förknippas med!

Skäms! sa...

Nazisterna gasade ihjäl judarna vilket var fruktaqnsvärt! Länstidningen vill göra samma sak med SD. Skäms, 1000 gånger skäms hur kan ni föra debatten på en sådan nivå?

Svarten sa...

Förutom Bravo! och RJK är det bara typiska SD-kommentarer. Åtminstone en av dem är rakt av klippt och klistrad från rasistbloggen Avpixlat, som gång efter gång raderar mina kommentarer och blockerar mig.

Svarten sa...

RJK

Dessa små subtila anmärkningar har jag missat, men som vanligt litar jag helt och hållet på min gamle mentor och förebild - d.v.s. RJK, inte Åkesson :-)

Anonym sa...

Med tanke på texten så kunde kackerlackan på bilden lika gärna varit invandrarna och det var Sd som höll i utrotningsredskapet.

Du fick en dos av Sd försvararna som lägger sig ner och rullar sig i offerkoftan i kommentatorsfältet.

Jag tror inte folk är särskilt korkade de förstår poängen med LT-s artikel.

Synen att det alltid är en grupp som är ett problem en grupp man kan skylla allting på, bygga negativa stereotyper om för att sakta demonisera den gruppen.

De andra partierna i riksdagen hade lätt kunnat blockera allt som kommer från Sd genom att alltid knuta majoritetsbeslut utan Sds inblandning. Men så länge höger och vänster i politiken inte vill tala med varann då finns Sd i mitten där de kan göra att till exempel alliansen skapar sig en beroendeposition till Sd.

Jan sa...

Kan informera att efter ditt blogginlägg har även TV tagit upp och kritiserat LT:s osmakliga bild.

Anonym sa...

Det är en illustration av hur vår "demokratiska" regering behandlar Sverigdemokraterna. En regering - blå, eller rödgrön - som tycker det är helt okay med mobbing när det gäller åsikter och värderingar. Ve dem som inte håller med regeringarna och vår destruktiva och okontrollerbara pressdiktatur.

/TF

UncleBob sa...

Detta svinaktiga mobbingförsök mot SD´s väljare kommer att få efterverkningar. Jag uppmanar alla demokratiskt sinnade att stödja bojkotten av LT´s annonsörer och att få bort LT från den lukrativa annonsmarknaden:
Skoföretaget "Brandos" försökte något liknande 2010 genom att inte vilja ha SD-väljare som kunder,
Idag har de tappat stora delar av internetmarknaden.

Anonym sa...

Klass, SD, Dressman osv osv...

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article15857774.ab

/RJK