torsdag 18 juli 2013

Norge: Det antirasistiska TromsøEn film från mars 2012 om den första begravningen på den muslimska delen av Sandnessund Gravlund i Tromsø.

I Tromsø fanns det år 2008 människor från över 120 nationer, vilket gör staden till en av Norges mest mångkulturella. Där finns världens nordligaste moské och cirka 1000 muslimer. Universitetet i Tromsø deklarerade 1993, som första universitet i Europa, att det var antirasistiskt. Samtidigt deklarerade staden Tromsø samma ståndpunkt.

Jag rekommenderar läsning av artikeln Ramadan in the farthest north, skriven av en kvinnlig journalist bosatt i Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi.

2 kommentarer:

Saladin sa...

Jag antar att det är en mor och hennes son som dött, kanske i samband med förlossning? Smärtsamt att se att det som kunde varit ett av de lyckligaste ögonblicken i deras liv blev en sådan tragedi. För att inte tala om den andra föräldern...

allahochnattbonen.blogspot.com sa...

Undrar vilka begravningsplatser som finns i Sverige. Har väldigt lite koll på det. Vilka lagar gäller här? Får man begrava inom tre dagar i Sverige om man är muslim?