onsdag 27 november 2013

Sverigedemokrater bojkottar Aladdin?


Under november och december säljs över tre miljoner askar av svenska folkets favoriter bland chokladpraliner, Aladdin. Namnet Aladdin är en anglisering av det arabiska namnet (från början syriska) Alāʼ ad-Dīn علاء الدين Det betyder bokstavligt "trons ädelhet", vilket naturligtvis syftar på islam.

Sverigedemokratiska skribenter har uppmanat till bojkott av ICA för att de säljer halal-slaktad kyckling, av IKEA för att de drev en kulturell mångfaldskampanj, av McDonalds för att de under fastemånaden Ramadan gjorde reklam för iftar-måltider och en massa andra produkter och företag som de anser bidrar till den så kallade islamiseringen av Sverige.

Ska de nu också bojkotta Aladdin, om vilken informationschefen på Kraft Foods (numera Mondelez International), som äger Marabou, har sagt:

- Det är egentligen inte vi som äger Aladdin-asken. Det är svenska folket.

3 kommentarer:

JanE sa...

Dessutom, i just Aladdin asken, blandas ju MÖRKA med VITA!
HUA!!!! :-o

Iblies Shah sa...

Nu blev jag sugen på två saker, nämligen att frossa i mig en hel aladdinask, samt designa min egen marabou(t)chokladask med distinkta smaker under chokladöverdragen baserade på traditionella sötsaker och bakelser från MENA.

Jag ska kalla min ask för Saladin.

Anonym sa...

Ingen av kommentatorerna förstod vad som skrevs....