tisdag 29 januari 2008

Varför lyssnar inte Ayaan Hirsi Ali?



Frågan i rubriken ställdes av Mohamed Omar i en artikel i Upsala Nya Tidning Efter att ha sett intervjun ovan med Hirsi Ali hos Fox News, angående Geert Wilders planerade film om Koranen, så känns det nödvändigt att upprepa frågan.

Hirsi Ali påstår i intervjun att det inte finns några muslimer i Holland som stöder Wilders rätt att göra filmen och som tar avstånd från hot och våld med anledning av den planerade visningen.

Vid en presskonferens i Haag den 24 januari sade Mohamed Rabbae, som hävdar att han talar för majoriteten av Hollands muslimer:

"At the moment, practically all Muslim groups are working to ensure a peaceful and responsible reaction to the film. We will have succeeded if, after the film, Mr. Wilders is frustrated. If he sees there are no riots and Muslims are cleverer and more democratic than he thinks." Källa: Associated Press

Samma budskap har framförts i artiklar i The American Muslim. Se tidigare bloggpost för länkar till artiklarna

1 kommentar:

Anonym sa...

Men problemet är ju att muslimerna inte är för frihet att skända koranen!!! Det går kristna och andra religioner med på!

Det citat du nämner, "We will have succeeded if, after the film, Mr. Wilders is frustrated" innebär att den muslimske politikern Mohamed Rabbae talar kollektivt för alla muslimer emot Wilders. Det tolereras inte inom muslimska gemenskapen att man är positiv till Wilders film, och muslimer talar alltid om att de måste följa västerländsk lag tills dess de har fått majoritet och makten.

I dag kan e muslime inte ta parti för Wilders, och om det redan varit sharia i Holland, hur tror du då en muslim kunnat ställa sig i detta?