söndag 5 mars 2006

Superbluffen

Allas vår älskade höjdhopperska, Kajsa Bergkvist, tilldelades i december 2005 Svenska Dagbladets bragdmedalj. Hon hade under en lång period dragits med en allvarlig skada i hälsenan, men lyckades genom hårt arbete och fast beslutsamhet komma tillbaka till världseliten. Förra sommaren tog hon VM-guld i Helsingfors.

Vilken tjej! Vilket föredöme!

Men internationell expertis har nu grundligt granskat fakta och kommit fram till att allt är en stor bluff. Kajsa Bergkvist har i själva verket aldrig hoppat högre än 32 centimeter! Vilken skandal!

Allas vår älskade Jesus gick omkring på jorden för 2000 år sedan och predikade kärleksbudskapet. Han sade (Matteus 18:22, 1917 års bibelöversättning) att vi skall förlåta "Icke sju gånger, utan sjuttio gånger sju gånger." Han dog på korset för våra synder, men gjorde en fantastisk comeback och tillhör i dag profeternas världselit.

Vilken grabb! Vilket föredöme!

Nu har internationell expertis noggrannt granskat texterna och kommit fram till att det handlar om ett tidigare översättningsfel. I senaste översättningen av bibeln står det i samma vers att vi skall förlåta " Inte sju gånger utan sjuttiosju gånger." Vilken skandal?

Just det: Vilken skandal?
En av hörnstenarna i bibelns kärleksbudskap, förlåtelsen, har skrivits ner med 84,3 procent, men ingen tycks bry sig...

Kajsa Bergkvists hemsida / Svenska bibelsällskapets hemsida

Inga kommentarer: