tisdag 3 juli 2012

Muslimska extremister förstör helgedomar i MaliUNESCO:s representant för Afrika intervjuas av Al Jazeera

I lördags hölls en stödkonsert i Östersund i solidaritet med folket i Mali. I landets norra delar härjar en grupp beväpnade wahhabiter som förstör månghundraåriga sufi-helgedomar i Timbuktu som står under UNESCO:s beskydd. "Förstörelsen är ett gudomligt uppdrag", säger en talesman för gruppen. De förbjuder även befolkningen att spela fotboll, lyssna till musik och bränner alla instrument de hittar.

Jag träffade rapparen MC Talka Touré i Östersund och fick en kort pratstund med honom. Han var mycket orolig över utvecklingen i sitt hemland Mali. "Vi försöker rädda landet från ett inbördeskrig", säger han. Tyvärr hade jag ingen möjlighet att besöka solidaritetskonserten på lördagen, eftersom jag då satt på tåget till Uppsala, men fick tillfälle att lyssna till Lamine Cissokho och medmusikanter när de under dagen spelade på Stortorget.

Läs även Timbuktu’s destruction Time.

Bloggaren Mikael Hakim skriver i Saeculum obscurum i vår tid:

"Varför är alla muslimska organisationer i Sverige så tysta kring detta? Muslimska organisationer i Sverige är experter på att iklä sig offerdräkten , brista ut i krokodiltårar och slå ifrån sig all kritik som islamofobi när deras egna klavertramp hamnat i offentlighetens ljus. Men samtidigt vågar man inte stå upp och våga erkänna att det allvarligaste hotet mot islam kommer inte från sådana som Breivik och Jimmie Åkesson, utan från wahhabiterna. Det går inte att blunda för att islam just nu genomlider sitt saeculum obscurum."

Inga kommentarer: