tisdag 20 januari 2009

Svarten, Blondinbella och Ali Esbati

Av en ren händelse råkade jag alldels nyss snubbla över en sajt som värderar bloggar i kronor räknat. Klart jag blev nyfiken. Hur värderingen går till hittade jag ingen förklaring till, men det finns så mycket annat som fungerar alldeles utmärkt utan att man någonsin får det förklart eller själv begriper hur det går till - så kanske det även var med detta.

Eftersom jag är en mycket seriös och kritiskt granskande person som vrider och vänder på all information och testar dess sannolikhet på olika sätt, så nöjde jag mig naturligtvis inte bara med att utan vidare acceptera resultatet av värderingen. Nej, jag kollade värderingen av min blogg i förhållande till andra bloggar för att kunna bedöma trovärdigheten av resultatet.

Enligt värderingen var min blogg värd 121 569 kronor. När jag testade Blondinbellas blogg blev värdet på den 289 773 kronor. Det är klart att jag blev besviken och lite sur, men jag bestämde mig slutligen för att acceptera värderingen som rättvis och strikt vetenskaplig. Det kan ju faktiskt vara så att Blondinbella har några fler besökare än jag och att just den faktorn väger tungt vid värderingen.

Dock blev jag åter lite fundersam och skeptisk när jag noterade att Esbatis kommentarer värderades till svindlande 2 341 238 kronor. Vad har den rödgardisten som både jag och Blondinbella saknar?

1 kommentar:

nitza sa...

Det fattar väl alla att dom har det jag har, charm, eller om det är avsaknad av det som jag kanske lider av. Jag har nämlign också kollat värdet på min blogg. Hm.