torsdag 8 januari 2009

Protester mot SL-upphandling

Sveriges muslimska råd, Sveriges unga muslimer och det kristna biståndsorganet Diakonia protesterar mot att SL, Storstockholms lokaltrafik, kan vara på väg att teckna avtal med ett företag som har intressen på ockuperad mark i Östra Jerusalem, skriver tidningen Dagen

Veolia är ett internationellt företag med huvudkontor i Paris, men bedriver trafikverksamhet över i stort sett hela Sverige Företaget har också lämnat anbud på att driva Stockholm tunnelbana under de kommande åtta åren. Upphandlingen är i klassen 35 miljarder kronor och därmed förmodligen den största offentliga upphandlingen i Europa för tillfället.

Pressansvarig på SL avstår från att kommentera om Veolia är ett av de bolag som SL fortfarande förhandlar med. Beslut om vilket bolag som får kontraktet fattas av SL:s styrelse den 20 januari.

– SL har ett stort ansvar då man fattar beslut om vem som ska driva tunnelbanan. Som resenär ska man inte behöva känna obehag för att man måste resa med ett företag som deltar i folkrättsbrott, säger Joakim Wohlfeil Diakonias policyhandläggare för konflikt och rättvisa.

Namninsamling: Nej till Veolia som stödjer ockupationen i Palestina

Inga kommentarer: