torsdag 22 januari 2009

Dolly Parton: Jesus & Gravity



Musikvideo med Dolly Parton: Jesus & Gravity Text / Lyrics

Dolly Parton, en av populärmusikens riktigt stora stjärnor, fyllde i måndags 63 år. Grattis i efterhand, Dolly!

Denna stora artist och mycket produktiva kompositör är även känd för sitt omfattande välgörenhetsarbete inom olika områden. Ett av hennes projekt som fått mycket uppmärksamhet är Imagination library som en gång i månaden sänder en gratis bok till barn under deras förskoleålder. Numera kallas hon därför The Book Lady

Dolly har också vid flera tillfällen visat prov på stort civilkurage. När Yusuf Islam i september 2004 utan förklaring vägrades komma in i USA och sattes på ett plan tillbaka till London, då var Dolly en av de mycket få personer som offentligt vågade försvara Yusuf Hon sa: "Han är en ädel man. Det har skrivits mycket negativt om honom den senaste tiden, men jag tror han försöker rädda världen, inte förstöra den". Med all den islamofobiska propaganda som spreds i efterdyningarna av terrorattacken mot World Trade Center kunde ett sådant uttalande ha betytt slutet på hennes framgångsrika karriär.

Yusuf Islams kommande album, som släpps under våren, finns sången Boots and Sand som handlar om händelsen med avvisningen från USA. Yusuf säger att det är en märklig sång som beskriver det hela som en B-västernfilm inspelad i Italien. Boots and Sand blir den första singeln som släpps från nya albumet och både Dolly Parton och Paul McCartney har medverkat vid inspelningen. Videon till sången har gjorts av Bob Dylans son Jesse.

1 kommentar: