tisdag 1 juli 2008

Fakta om Svartens blogg

Det är klart jag är nyfiken på vad besökare helst läser på bloggen, hur många de är, hur de hittar hit och en del annat. Google Analytics, som jag använt en tid, är ett utmärkt gratisverktyg som ger svar på många frågor.

55 procent av besökarna hittar hit via en Google-sökning, 32 procent genom länkar på andra bloggar/hemsidor och resterande genom en direkt träff på "första sidan", förmodligen har de bokmärkt bloggen.

Jag har under de senaste veckorna haft besökare från 48 länder i alla världsdelar. Det absoluta flertalet kommer naturligtvis från Sverige, sedan blir det ett stort skutt till tvåan USA.

Här kommer topplistan över bloggens mest besökta sidor under de senaste veckorna:

1. Bloggens senaste tio poster
"Första sidan" i klar ledning.

2. Barack Obama for president 2008
Internets mest omfattande spellista med sånger som stöder Barack Obama har många besök från USA, men även från flera andra länder.

3. Mighty Sparrow: Barack the magnificent (Lyrics)
Att calypsolegenden Sparrow från Trinidad har spelat in en lysande hyllningssång till Barack Obama har lockat hit en del besökare från Västindien. Trinidad ligger faktiskt som nummer tio på listan över länder som har de flitigaste besökarna.

4. Sex i hundparken
Trots att det är över två år sedan jag postade inlägget, så har det fortfarande många besök. Hundparken var ett mycket populärt spel för barn och ungdomar, men är nedlagt sedan lång tid.

Posten kommenterar något som Karin Långström Vinge, präst i svenska kyrkan, skrev om spelet och hennes kommentar har retat upp många unga spelare. Det är utan konkurens det mest kommenterade inlägget på bloggen.

5. Anne Linnet: Tusind stykker
En 20 år gammal sång har blivit en oväntad "sommarhit" på bloggen. Björn Afzelius gjorde den på svenska under namnet Tusen bitar.

6. Laura: Release me
Jag postade videon i mars förra året och den är fortfarande populär. Enligt statistiken hos YouTube har snart 4000 sett den här på bloggen.

7. Dokumentär: Islamisk arkitektur
En välgjord och intressant dokumentär från engelska Channel 4.
För några dagar sedan fick jag ett mail från en lärare som berättade att de tänker använda filmen som introduktion till ett skolprojekt där man integrerar, teknik, religion, historia, geografi, matematik, engelska och fysik.

8. Aha Bingo och Daniel Benitez
Många som googlar på ahabingo kommer till bloggen och läser om Benitez bravader.

9. Reklamfilm: Bredbandsbolaget
Om man tittar på hur länge besökarna i snitt stannar, så verkar det som att de hade hoppats på att få se en annan reklamfilm.

10. Striptease: Gypsy Rose Lee
Här hamnar många som googlar på rockgruppen Gypsy Rose. De allra flesta stannar och tittar på den fem minuter långa videon, förmodligen i förhoppning om att hon ska ta av sig kläderna mot slutet. Men strippen utvecklas inte riktigt som man har tänkt sig.

Inga kommentarer: