lördag 24 januari 2009

Muslimer som bloggar

Islam och muslimer är flitigt behandlade ämnen inom bloggosfären. Det finns ett stort antal bloggare som lägger ner en massa energi på att sprida sina islamofobiska "sanningar". Det finns även en del personer vars bloggar har startats enbart i syfte att försöka misskreditera allt som luktar islam och muslimer.

Men vart finns alla bloggande muslimer? Finns det överhuvudtaget svenska muslimer som bloggar? Jo, visst finns det, men inte tycks det vara särskilt många. Eller misstar jag mig?

Bahlool - En muslims tankar om Sverige och Världen är en bloggare som efter en trevande start har kommit loss riktigt ordentligt under de senaste två månaderna. Han har hunnit med att posta 177 inlägg under januari och i december blev det 147. I en av gårdagens fem bloggposter Messy mess messed arabs…Messy mess messed muslim skrev han:

"...problemet med muslimerna i Sverige är att vi inte kan “förena” oss. Finns väl några som är duktiga på att få ut sitt budskap, men det är en minoritet. Majoriteten brukar hålla tyst eller bara sitta där och klaga. Man frågar sig varför vänstern och högern är så välorganiserade, medans våra kära muslimer drar alla åt varsitt håll. Se bara på de bloggar som skrivit om händelserna i det ockuperade Palestina. De som fick flest besökare och som fick mest reklam är högerns och vänsterns, hur många muslimska bloggar såg man som gav en vettig bild av händelserna?"

Jag har letat efter en sammanställning över bloggar som drivs av svenska muslimer utan att lyckas hitta någon, så jag tänkte försöka göra en själv, men då behöver jag hjälp. Alltså, du som är muslim och bloggar på svenska, eller känner till någon sådan blogg, kan väl höra av dig hit. Skriv en kommentar och klistra in bloggadressen eller sänd ett e-brev, adressen finns i min profil. Jag lägger ut länkar till bloggarna i den här bloggposten.

Kom igen nu.

Bahlool
Absolute Banana
Livet ur mina muslimska ögon
Svensk muslim
Abd al Haqq Kielan
Ehsans blogg
Johannas dagbok
Nejma i Marocko
Mohamed Omar
Jigartala
Ex Oriente Lux
Umzacharia
Naima's blogg
Smultronmeliss

7 kommentarer:

Bahlool sa...

Hej du...vill bara lägga till att jag bloggat rätt länge :P bara bytt adress...www.bahlool.blogg.se brukade jag blogga ifrån

http://www.forumforfrihet.blogspot.com/
http://gryningensljus.blogspot.com/

http://islamochfred.blogspot.com/
http://www.bahlool.se
http://anat1204.wordpress.com/
http://absolutebanana.blogspot.com/

http://bouhamza.blogspot.com

Bahlool sa...

Vad deet gäller Um chadija hon slutade blogga 2007, jag kände henne från lunarstorm och hon bara försvann :(

Anonym sa...

Här har jag två bloggar som du kan sätta upp :)

http://naimanafisas.blogg.se/


http://smultronmeliss.blogg.se/

Anonym sa...

här är 2 bloggar

http://www.turban.se

http://tjockis27.blogspot.com/

Svarten sa...

Tack för länkarna!

Jag lade in "tjockisen".

Eftersom jag bara vill ha med privatpersoners bloggar så lägger jag inte in turban.se som drivs av Hikmaninstitutet som avgör om skribenterna har "korrekt uppfattning" om islam.

Anonym sa...

Är det ens okej att skriva såhär om muslimer? Det är en blogg som anser sig vara "politiskt korrekt" men den går mest ut på att smutskasta islam och sprida ovisshet och orättvisor om islam och muslimer, han som äger den hävdar att dem är roten på problemet. Flera läser den och går på hans propaganda, upplys han varjager.wordpress.com

http://muslimerska.blogg.se/ sa...

http://muslimerska.blogg.se/

Ny blogg som drivs av en muslimsk tjej i Sverige ;)