söndag 28 februari 2010

Tre artiklar om dagens Sverige

Tre artiklar publicerade under den gångna veckan:

Här, i det av kristna familjer dominerade bostadsområdet tvingades jag och min familj uppleva förföljelse och trakasserier av den enda anledningen att vi är födda muslimer. Och det hemska är att de som trakasserade oss var kristna unga män, söner till kristna föräldrar som själva flytt från etniskt och religiöst förtryck i sina hemländer. Nu trakasserar de andra människor som också flytt från religiöst förtryck. Jag är chockad över att det får ske i Sverige!

Vi muslimer trakasseras och förföljs i Södertälje

Det blåste kalla vindar över Malmö i början av mars förra året när Judisk Krönikas reporter intervjuade några medlemmar i Judiska Församlingen om stämningarna i staden i samband med tennismatchen mellan Sverige och Israel. De kände sig hotade av det de varit med om den senaste tiden. Något sådant har de inte upplevt sedan 1940-talet: judiska barn trakasseras på väg till synagogan, synagogans fönster krossas, judiska butiksägare hotas.

Judehatet i Malmö hotar demokratin

Det ska byggas en moské i Rinkeby i västra Stockholm. Det är samtliga partier i Stockholm överens om. Och beslutet väcker glädje bland muslimer i Rinkeby.

"Den kommer att betyda mycket för integrationen"

Inga kommentarer: