fredag 19 februari 2010

Kulturbanken

Jag har precis kommit hem från Libanon efter att ha arbetat en tid på en bank i Beirut. Min uppgift var att ha kontakt med kunder som önskade lån för att starta upp egna företag. Jag klarade uppgiften riktigt bra, men ett och annat klavertramp blev det visst. Vid lämpligt tillfälle kanske jag reser vidare till Ryssland och Chile för att fortsätta min praktik på olika banker och på så sätt skaffa mig kunskaper om hur man bemöter människor i olika kulturer. Med tanke på att 70 000 företag i Sverige i dag drivs av personer med utländsk bakgrund kan det vara bra erfarenheter att ha vid kundkontakter.

Nja. Nu reste jag ju inte på riktigt, utan med hjälp av ett dataspel som tagits fram av Tillväxtverket, Stiftelsen IFS och SEB. Spelet, som heter Kulturbanken, erbjuds utan kostnad till Sveriges alla banker och finansinstitut. Pengarna för att framställa spelet har delvis tagits av de 60 miljoner kronor som regeringen avsatt under 2008-2010 för att stärka konkurrenskraften och skapa förutsättningar för fler och växande företag som drivs av personer med utländsk bakgrund.

- Jag har testat spelet, det är fantastiskt bra, har Tillväxtverkets generaldirektör sagt. Personligen tyckte jag det var riktigt, riktigt tråkigt och de kunskaper som förmedlas kunde ha nedtecknats i punktform på ett halvt A4.

Läs mer om spelet och testa det

Inga kommentarer: