lördag 20 februari 2010

Varning för snöoväder



Klicka på bilden och se en film från Skåne i mars 1940.

SMHI varnar för det snöoväder som nu under natten är på väg in över södra Sverige och har utfärdat en klass 2 varning Det kan innebära ett väder som är en fara för allmänheten, med stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.

Men det var värre förr.

- Ungdomar som hör det här i dag tror inte att det är sant. De sitter där med sina datorknappar och har inte varit med om några påfrestningar. Så fort det blir lite snö lamslås hela samhället, fnyser Ruth Nilsson när hon i Kriget förvärrade 40-talets vargavintrar i Malmö berättar för Sydsvenskan om snöoväder och 30 minusgrader.

3 kommentarer:

MammaMarie sa...

Bla bla blaaaa.... dom har varnat för detta "fruktansvärda" oväder hela veckan. När kommer det då?! "Bring it on" säger jag bara, jag är laddad till tänderna.

Jag tror det är sådant upphaussande kring dessa stackars snöflingor just för att man vet att folket just är så lata och bortskämda som du skriver. Allt brukar vara enkelt och serverat. När saker inte är så enkla längre: blir det katastroflarm...

MammaMarie sa...

Bör kanske tillägga att här i Skåne har det inte snöat sedan i torsdags, trots ett evinnerligt hot. Det skulle ju komma en halvmeter snö under helgen - enligt de trovärdiga kvällsblaskorna.

habiba sa...

Jag är så sjukt less på denna vinter!

"Så fort det blir lite snö lamslås hela samhället"

Lite?! Lite?! :O Det är ju en lavin utanför min port praktiskt taget..och problemet är inte att den finns där. Problemet är att den funnits där nu ändå fram mot slutet på februari. Och då anar man faktiskt lite ugglor i mossen..och blir less.