lördag 6 februari 2010

Kontrollerad och godkänd badbrud

Klicka på bilden för större format

Visserligen uppskattar jag att det äntligen varit en riktig vinter här i Uppsala med massor av snö och stundtals rejäla minusgrader, men tankarna går ändå ibland till sommar och sol. Upptäckte nyss att jag inte lagt ut ett enda inlägg i serien badbrudar sedan juni förra året. Det måste genast åtgärdas. För att inte uppröra alltför många bloggbesökare har jag anlitat strandpolisen, moralens omutlige väktare, som med måttbandet ser till att jag håller mig inom anständighetens gränser. Så vitt jag förstår blev  hon godkänd.

Förmodligen finns det en och annan som anser att kvinnan på bilden visar alltför mycket av hud och kroppsformer. Det tycker inte jag. På en badstrand är den klädseln helt OK. Det innebär inte att jag ser lättklädda kvinnor som sexobjekt och inte respekterar dem. Absolut inte. Jag ser ingen motsättning i att njuta av anblicken av kvinnlig fägring och samtidigt respektera kvinnor. Jag gillar kvinnor, men det ska ju inte gå till överdrift

8 kommentarer:

Habiba sa...

Haha oj överdrifts-bilden var lite komisk :p..minst sagt

Fanns det verkligen strandpoliser som höll på att mäta ben på kvinnor o sånt? Vart togs den bilden..eller snarare, när?

Svarten sa...

Habiba

Jag har sett fler liknande bilder där man mäter avståndet mellan knä och nedre delen på baddräkten, bl.a. denna bild http://tinyurl.com/yj5jckt

Ska se om jag hittar något på nätet om detta.

Svarten sa...

Habiba

Jag hittade följande bildtext till fotot jag länkade till i kommentaren ovan:

Bill Norton, bathing beach policeman, measuring the distance between knee and bathing suit on a woman because of the new law requiring that bathing suits at the Washington bathing beach must not be over six inches above the knee; taken in Washington, DC in 1922.

Mer än så orkar jag inte leta upp för tillfället.

Cherin sa...

Bilden är verkligen oanständig...ja den på de bedjnde männen alltså.

Sen en liten fundering...hur konstigt är det inte att tjejen på bilden har nylonstrumpor på sig under sina badkläder??

Svarten sa...

Cherin

Nylonstrumporna uppfanns 1939 och de sömlösa kom på 50-talet. Nog ser den på bilden ut att vara utan söm. Kan lagen verkligen ha varit i kraft så länge?

Kanske något för din doktorsavhandling :-)

Habiba sa...

Oj...ser man på. Tack för du orkade leta upp det iallafall :)!

Cherin sa...

Tack svarten. Om jag någon gång bestämmer mig för att doktorera lovar jag att INTE vända mig till dig för förslag på ämne.

Svarten sa...

*fniss*