tisdag 25 oktober 2011

Ben Ali och valet i TunisienPrecis efter det att jag postat inlägget nedan om valet i Tunisien kollade jag in e-posten. Till min stora förvåning - och glädje! - hade jag fått en kort kommentar från RJK, en gammal vapenbroder i kampen mot rasism, islamofobi och annan dumhet på nätet. Han tipsade om denna video som visar en synnerligen fyndig metod som användes för att uppmana folk att delta i söndagens val i Tunisien.

I La Goulette, en förort till Tunisiens huvudstad, hade aktivister rekonstruerat ett porträtt av den störtade diktatorn Ben Ali på samma plats som det tidigare funnits. Se vad som händer när människorna till sin stora förvåning och vrede upptäcker det gigantiska porträttet igen. Nota Bene! Missa inte den engelska översättningen från arabiska som hastigt dyker upp i videon.

3 kommentarer:

MammaMarie sa...

Så jäkla bra reklam för att gå och rösta! Måste varit ett geni som kommit på det där - så enkelt, och så självklart! Det hade då fått mig att gå till valurnorna om int annat. Jag tror det var ett 90 procentigt valdeltagande i Tunisien, inte omöjligt att affischen fick några stugsittare att gå och rösta.

Svarten sa...

MammaMarie

Det där med uppgifterna om röstdeltagandet är lite rörigt. Som jag har fattat är uppgiften om 90% antalet av de röstregistrerade som faktiskt röstade, vilket var ungefär 4 miljoner av över 7 miljoner röstberättigade. Rätta mig om jag har fel.

Visst är videon härlig :-)

Anonym sa...

RJK following up the story...

http://www.arabist.net/blog/2011/11/10/the-making-of-ben-ali-at-la-goulette.html